Najnovije vesti

MIlanski edikt na udaru huligana, gradonačelnik zbunjen

Nevolje grada Niša

MIlanski edikt na udaru huligana, gradonačelnik zbunjen

Srbija
Nepoznati počinioci razbili su stakla od ulaznih vrata kancelarije za Milanskog edikta i na zgradi Gradske uprave u Nišu, rekla je portparol Policijske uprave u tom gradu Lidija Pavlović

NIŠ - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je zbunjen incidentima lomeljanja izloga na kancelariji za Milanski edikt i izloga na zgradi Gradske uprave u godini kada je grad dobio istorijsku šansu da pokaže sve svoje tekovine, blaga i istorijsko nasleđe.

 

Perišić je zapitao žasto se to čini sa izlogom kancelarije koja promoviše grad i te vrednosti u godini kada obeležavamo 17 vekova Milanskog edikta i tolerancije ?

 

"Razgovarao sam s načelnikom Policijske uprave u Nišu Srđanom Grekulovićem i on mi je obećao svu pomoć gradu u otkrivanju onih koji to rade", rekao je Perišić, podsetivši da je izlog kancelarije polomljen dva puta u roku od nedelju dana.

 

Razbijanje stakla na kol centru Gradske uprave možda nije usmereno protiv uprave i grada, možda je jednostavno jedna bahatost i huliganstvo u pitanju, kazao je niški gradonačelnik.

 

"Jedva čekam taj zakon o huliganima bez obzira na to da li su na stadionu ili na ulicama", naveo je Perišić.

 

On je dodao da "država treba da pokaže svoju snagu i da pokaže da se za takvo ponašanje po jednostavnom modelu propisuje gde ćete provesti nekoliko narednih godina".

 

Govoreći o preventivnim merama grada i nadležnih organa, Perišić je istakao da je jedina preventivna mera postavljanje kamera na važnijim punktovima u gradu gde se okuplja veći broj ljudi.

 

"Verujte mi da nikada u mojim razmišljanjima nije bilo kancelarije za Milanski edikt kao važnijeg mesta gde treba postaviti kamere", napomenuo je Perišić i naveo da i postavljanje kamera ima svoju cenu.

 

Svakodnevno se borimo da preživimo, jer imamo opustošeni budzet čije je punjenje katastrofalno, kazao je Perišić i dodao da će učiniti sve i da će kamere biti postavljenje kako bi se omogućilo policiji da identifikuje huligane koji to rade i to, na žalost, svom gradu.

 

Nepoznati počinioci razbili su noćas stakla od ulaznih vrata kancelarije za Milanskog edikta i na zgradi Gradske uprave u Nišu, rekla je ranije Tanjugu portparol Policijske uprave u tom gradu Lidija Pavlović.

 

Incident je policiji prijavljen jutros. Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku", navela je Pavlovićeva.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...