MIlanski edikt na udaru huligana, gradonačelnik zbunjen

Nevolje grada Niša

MIlanski edikt na udaru huligana, gradonačelnik zbunjen

Srbija -
Nepoznati počinioci razbili su stakla od ulaznih vrata kancelarije za Milanskog edikta i na zgradi Gradske uprave u Nišu, rekla je portparol Policijske uprave u tom gradu Lidija Pavlović

NIŠ - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je zbunjen incidentima lomeljanja izloga na kancelariji za Milanski edikt i izloga na zgradi Gradske uprave u godini kada je grad dobio istorijsku šansu da pokaže sve svoje tekovine, blaga i istorijsko nasleđe.

Perišić je zapitao žasto se to čini sa izlogom kancelarije koja promoviše grad i te vrednosti u godini kada obeležavamo 17 vekova Milanskog edikta i tolerancije ?

"Razgovarao sam s načelnikom Policijske uprave u Nišu Srđanom Grekulovićem i on mi je obećao svu pomoć gradu u otkrivanju onih koji to rade", rekao je Perišić, podsetivši da je izlog kancelarije polomljen dva puta u roku od nedelju dana.

Razbijanje stakla na kol centru Gradske uprave možda nije usmereno protiv uprave i grada, možda je jednostavno jedna bahatost i huliganstvo u pitanju, kazao je niški gradonačelnik.

"Jedva čekam taj zakon o huliganima bez obzira na to da li su na stadionu ili na ulicama", naveo je Perišić.

On je dodao da "država treba da pokaže svoju snagu i da pokaže da se za takvo ponašanje po jednostavnom modelu propisuje gde ćete provesti nekoliko narednih godina".

Govoreći o preventivnim merama grada i nadležnih organa, Perišić je istakao da je jedina preventivna mera postavljanje kamera na važnijim punktovima u gradu gde se okuplja veći broj ljudi.

"Verujte mi da nikada u mojim razmišljanjima nije bilo kancelarije za Milanski edikt kao važnijeg mesta gde treba postaviti kamere", napomenuo je Perišić i naveo da i postavljanje kamera ima svoju cenu.

Svakodnevno se borimo da preživimo, jer imamo opustošeni budzet čije je punjenje katastrofalno, kazao je Perišić i dodao da će učiniti sve i da će kamere biti postavljenje kako bi se omogućilo policiji da identifikuje huligane koji to rade i to, na žalost, svom gradu.

Nepoznati počinioci razbili su noćas stakla od ulaznih vrata kancelarije za Milanskog edikta i na zgradi Gradske uprave u Nišu, rekla je ranije Tanjugu portparol Policijske uprave u tom gradu Lidija Pavlović.

Incident je policiji prijavljen jutros. Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku", navela je Pavlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track