Psiholog: Danas sakate mačku, sutra će čoveka
Foto: Sasa Urosev

Generalna proba

Psiholog: Danas sakate mačku, sutra će čoveka

Srbija -
Potrebna je intervencija, i to ne samo zakonska, nego psihološka i psihijatrijska, da bi se sprečilo nešto gore, rekao za Kurir klinički psiholog Opšte bolnice u Kikindi Đorđe Popović

KIKINDA - Mučno!

Grupa dece se u okrutnoj igri sa mačkom zanela tako što su joj ciglom smrskali glavu i odsekli sve četiri šape i rep, nezvanična su saznanja Kurira. Do sličnih informacija došlo je i udruženje za zaštitu životinja ORKA. Još se proverava da li je životinja bilo zlostavljana dok je bila živa, ili je sakaćena mrtva mačka.

Ova saznanja u kikindskoj policiji još uvek ne mogu da potvrde.

"Istraga još uvek nije završena. Utvrđujemo sve okolnosti slučaja koji je uznemirio javnost", navodi se iz policije.

Klinički psiholog Opšte bolnice u Kikindi Đorđe Popović kaže za Kurir da osobe koje na ovakav način muče životinje do morbidnih ideja dolaze zahvaljujući elektronskim medijima i intenetu.

"Konkretan slučaj vidim kao generalnu probu za nešto što bi u bliskoj budućnosti trebalo uraditi na ljudima. Potrebna je intervencija, i to ne samo zakonska, nego psihološka i psihijatrijska, da bi se sprečilo nešto gore", naveo je Popović.

Radnici kikindske Zoohigijeničarske službe u utorak su u ulici Uglješe Terzina pronašli unakažen leš mačke. Nedaleko od osakaćenog trupa, na kolovozu su bile bačene šape i rep presečen na dva dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track