PANČEVO: Svaka peta kanta uništena
Foto: Rts

Vandalizam

PANČEVO: Svaka peta kanta uništena

Srbija -
U centru Pančeva teško je naći očuvanu kantu za smeće - ne zato što ih komunalci ne postavljaju, već zato što ima mnogo onih kojima je zabavno da ih uništavaju

PANČEVO - U centru Pančeva teško možete naći neku očuvanu plastičnu kantu za smeće. Pojedini građani ne samo da nisu naučili da bacaju otpatke u kante već uništavaju opremu i naružuju grad.

Građani se žale. Kažu da vandali kante oštećuju noću, da je skoro jedna petina kanti probušena, oborena, išarana grafitima. Pitanje je da li su još upotrebljive.

JKP "Higijena" primorano je da svake godine nabavlja nove kante. Za to su im ove godine iz budžeta odobrena dva i po miliona dinara. Iz ovog preduzeća kažu da neke kante imaju pločice za gašenje cigareta, ali da se često zapale zbog nepažljivog odlaganja pikavaca i zapaljivih materijala.

Bahato ponašanje pojedinaca razlog je što neki delovi grada, poput tamiškog keja, uopšte nemaju kante za đubre, pa šetači moraju da nose otpatke sa sobom.

Procena je da Pančevu trenutno nedostaje 300-400 kanti za smeće, ali će ih, zbog komplikovane procedure javnih nabavki, dobiti tek za dva meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track