Palma sa 133 poljoprivrednika otputovao u Veronu
Foto: Beta

Trodnevna poseta

Palma sa 133 poljoprivrednika otputovao u Veronu

Srbija -
U delegaciji su stočari iz Jagodine, Ćuprije, Novog Sada, Vrbasa, Kragujevca, Kruševca, Kaća, Rekovca, Knića...koji imaju sedam i više krava

JAGODINA - U Organizaciji Grada Jagodine u trodnevnu posetu Veroni otputovala su 133 poljoprivredna proizvođača iz Jagodine i drugih delova Srbije, a delegaciju predvodi predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

U delegaciji su poljoprivrednici iz Pomoravskog, Šumadijskog i Rasinskog okruga i Vojvodine: Jagodine, Ćuprije, Novog Sada, Vrbasa, Kragujevca, Kruševca, Kaća, Rekovca, Knića...koji imaju sedam i više krava, saopštila je Informativna služba Skupštine grada.

"Protokolom posete Veroni, predviđena je poseta i razgledanje Kompanije za preradu mleka i sira "Dala Valentina" koja je zainteresovana za izgradnju Fabrike u Jagodini, i farme krava koja je njihov poslovni partner", navedeno je u saopštenju.

Predviđena je i poseta Fabrici semena "Gruppo Manara" i Fabrike za proizvodnju mermera "Stone Italiana"."Drugog dana posete, 15.maja, Marković će imati susret i razgovor sa gradonačelnikom Verone Flaviom Tosijem", kaže se u saopštenju.

U programu je i poseta Zelenoj tržnici u Veroni, "koja važi za jednu od najlepših u Evropi", i razgledanje brojnih istorijskih i kulturnih znamenitosti grada.

Delegaciji iz Srbije u Veroni će se pridružiti i predstavnici Ambasade Srbije u Rimu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track