PONOS NS SAJMA: Soko od dve tone prodat za 5.000 evra
Foto: Tanjug

PONOS NS SAJMA: Soko od dve tone prodat za 5.000 evra

Srbija -
"Soko" je uvezen iz Austrije i u Srbiji nema i nije bilo bika koji je sa tri godine starosti dostigao tu težinu

NOVI SAD. Najveći živi eksponat na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, bik Soko, težak 2.160 kilograma, prodat je po ceni od 5.200 evra.

"Soko" je bio u vlasništvu Radovana Vujčića iz sela Sovdim u opštini Petrovac na Mlavi.

"Tokom prve dve godine jeo je po deset kilograma jarme ujutru i isto toliko uveče, a sada smo mu malo promenili ishranu, pa dnevno pojede deset kilograma lucerke ili balu sena od petnaestak kilograma", rekao je Vujčić.

Bik po imenu Soko, težak dve tone, foto Tanjug
Bik po imenu Soko, težak dve tone, foto Tanjug

Prema rečima Vujčića, "Soko" je uvezen iz Austrije i u Srbiji nema i nije bilo bika koji je sa tri godine starosti dostigao tu težinu, tako da treba, kako je Vujčić naglasio, očekivati da će za dve-tri godine, "ukoliko ne završi u klanici i ukoliko mu srce izdrži", biti najteži bik koji je "ikada hodio Srbijom".

"Od njega se sigurno može dobiti 1.200 kilograma mesa i ako uzmemo da je cena kilograma 400 dinara dobijemo da on u klanici vredi pet hiljada evra", rekao je Vujčić, koji je dodao da ne bi voleo da "Soko" završi u mesari.

Kada je izložen za prodaju u prvi mah nije bilo zainteresovanih koji bi ga kupili po toj ceni, ali kako "svaka roba ima svog kupca", "Soko" je otišao kod novog vlasnika za nešto više od tražene cene.

http://www.youtube.com/watch?v=NoSoO1m_p7s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track