Kruševljani uklonili divlje deponije
Foto: Beta

Prolećno čišćenje

Kruševljani uklonili divlje deponije

Srbija -
Registrovano je pet deponija - iza zgrade građevinskog preduzeća Jastrebac, u naseljenim mestima Čitluk i Padež, prema izletištu Kisela voda, i u Mudrakovcu

KRUŠEVAC - U prolećnoj akciji čišćenja grada, koju organizuju Javno komunalno preduzeće (JKP) i Grad Kruševac, danas su uklonjene sve divlje deponije, koje je registrovala komunalna inspekcija.

Prema rečima direktora JKP Bobana Kostića, registrovano je pet deponija - iza zgrade građevinskog preduzeća Jastrebac, u naseljenim mestima Čitluk i Padež, prema izletištu Kisela voda, i u Mudrakovcu.Te deponije su danas očišćene, kazao je Kostić Tanjugu i dodao da će iduća akcija čišćenja grada biti organizovana na jesen.

Pored svojih redovnih aktivnosti, JKP je uvelo praksu da svakog prvog petka u mesecu organizuje slične velike akcije čišćenja, tako da i ukoliko se naprave nove deponije, biće uklonjene rekao je Kostić, ukazujući na ekološki značaj ovih aktivnosti.

U današnjoj akciji čišćenja učestvovalo je 210 radnika JKP i preko 50 vozila (kipera, građevinskih mašina ), koje su obezbedili privredni subjekti i javna preduzeća JKP Gradska toplana, JKP Vodovod Kruševac, Elektrodistribucija, Kruševacput i Elektromreža, a akcija je sprovedena u 12 mesnih zajednica.

Prema podacima JKP, u prethodnoj akciji, koja je organizovana na jesen prošle godine, prikupljeno je 540 kubnih metara baštenskog i drugog otpada, 210 kubnih metara smeća, 80 kubnih metara ambalažng otpada za reciklažu i oko 500 kubnih metara šuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track