Ravnija površina Meseca nego banatska džada
Foto: Saša Urošev

Ovo je najgori put u Srbiji

Ravnija površina Meseca nego banatska džada

Srbija -
Direktor sektora održavanja JP „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević potvrdio da nema para za završetak rekonstrukcije puta Kikinda–Bašaid

KIKINDA: Loša vest za vozače!

Sredinom 2011.godine započetoj obnovi najgoreg puta u Srbiji ne nazire se kraj. Zasad je u potpunosti obnovljena tek trećina 18 kilometara duge saobraćajnice Kikinda – Bašaid, koja je deo magistralnog puta između ovog banatskog grada i Beograda. Ogorčeni vozači priznaju da vožnja delom puta koji je potpuno ostrugan i tako ostavljen, iziskuje reli umeće:

"Ravnije je na površini Meseca, nego ovoj džadi. Udarnih rupa ima koliko hoćeš. Na jednom delu asfalt nije nivelisan. Razlika u visini traka je desetak centimetara. Katastrofa", kukaju oni.

Direktor sektora održavanja JP „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević potvrdio je da nema para za završetak rekostrukcije puta. U kazuje da, u odnosu na prethodnih deset godine, budžet za održavanje puteva nikad nije bio manji:

"Raspolažemo sa 65 miliona dinara koji bi mogli da se utroše za saniranje devinelisane deonice. To bi pod hitno trebalo da se uradi. Za ostalo ćemo videti, jer smo u velikim finansijskim problemima", kaže Stojisavljević, i podseća da je za rekonstrukciju puta Kikinda-Bašaid dosad uloženo oko 365 miliona dinara.

Problemi su, podseća on, nastali prošle godine kad je izvođač “Vojvodinaput” iz Zrenjanina zapao u finansijske nedaće:

"Da li će oni nastaviti taj posao, ili ćemo uvesti neka druga preduzeća, biće poznato nakon sastanka sa predstavnicima „Vojvodinaputa“. Dato im je do znanja da moraju da sagledaju svoje kapacitete i iznesu plan. Ukoliko plan ne bude prihvatljiv, odlučićemo se za neko drugo preduzeće", kategoričan je Stojisavljević.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track