Zaječar sprema oktanski spektakl

Brdska trka

Zaječar sprema oktanski spektakl

Srbija -
Novčane nagrade za najbolje na stazi na inicijativu Miloša Prvanovića ASK Zaječar će ovoga puta uplatiti u fond namenjen za pomoć teško obolelom desetogodišnjem Filipu Toromanu

ZAJEČAR - Prva nedelja meseca juna vratiće u velikom stilu na kartu srpskog automobilizma grad Zaječar zahvaljući istoimenom klubu na čijem je čelu neumorni Miloš Prvanović i ljudima koji su prepoznali potencijal automobilizma građani Zaječara, ali i cele Srbije.

Koncept non-stop akcije na stazi predviđa izuzetno atraktivan trkački vikend. Kako je u pitanju dupla trka gledaoci će imati zadovoljstvo da u subotu i u nedelju (01-02. jun) prisustvuju nadmetanjima automobilista u po dva zvanična treninga i dve takmičarske vožnje stazom Vrška čuka.

U prevodu, osam prolaza trasom trke dobro će zagrejati dlanove prisutnih ljubitelja automobilizma a sa druge strane samim učesnicima neće dati previše vremena za odmor i taktiziranje.

Na stazi se očekuje preko 50 automobilista iz Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije. U ovim uslovima ta brojka predstavlja pravi podvig organizatora koji je takmičarima dodatno izašao u susret obezbedivši besplatan smeštaj kako za vozače tako i za mehaničare. Novčane nagrade za najbolje na stazi na inicijativu Miloša Prvanovića ASK Zaječar će ovoga puta uplatiti u fond namenjen za pomoć teško obolelom desetogodišnjem Filipu Toromanu čime je trka u Zaječaru podignuta na jedan viši nivo, dokazujući još jednom da humanosti i dobrih ljudi u Srbiji ipak ne nedostaje.

Program takmičenja otvoriće svečano u subotu 01. juna pomoćnik ministra saobraćaja, gospodin Saša Mirković a nakon toga slede borbe za sekunde automobilista u trci do vrha. Pored uobičajenih vozila gledaoci će imati priliku da uživaju u nastupu bosanskog šampiona Borisa Miljevića koji nastupa u atraktivnoj Formuli ali i da vide kako izgleda takmičarsko vozilo Opel Antara sa kojim je posada Milanović-Veljković nastupala na čuvenom reliju Dakar 2013.

Uz mnogobrojne prateće manifestacije u samom centru Zaječara organizator još jednom poziva sve da prisustvuju oktanskom vikendu koji u svakom slučaju ne treba propustiti. Automobili, brzina i grad Zaječar recept su za dobru zabavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track