OBILNE PADAVINE: Poplavljeno 60 kuća u Kragujevcu
Foto: Beta

Izlila se reka

OBILNE PADAVINE: Poplavljeno 60 kuća u Kragujevcu

Srbija -
Pored fekalne kanalizacije izlile su se i septičke jame koje će biti popisane i dovedene u stanje da ne predstavljaju opasnost u slučaju novih padavina

KRAGUJEVAC - Posle obilnih padavina i jakog nevremena u kragujevačkom kraju, izlila se Kozujevačka reka koja je poplavila izmedu 50 i 60 kuća u tom naselju, a bujica koja je ponela šljunak i kamenje zapušila je fekalnu i kišnu kanalizaciju.

Član Gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović rekao je da su nadležne službe odmah nakon nevremena izašle na teren, kao i da su pripadnici Vatrogasne jedinice i radnici vodovoda cele prethodne noći uklanjali posledice poplave.

Pored fekalne kanalizacije izlile su se i septičke jame koje će biti popisane i dovedene u stanje da ne predstavljaju opasnost u slučaju novih padavina.

Svi građani koji su pretrpeli štetu imaju pravo na naknadu do 30 odsto štete koju komisija bude procenila, a konačnu odluku doneće Gradsko veće.

Nevreme praćeno vetrom, kišom i gradom zahvatilo je juče po podne Kragujevac i Šumadiju, ali nije izazvalo veće štete na usevima i objektima. Grad veličine lešnika padao je u selima Šljivovac i Resnik, a nabujali Kozujevački potok i Grošnička reka poplavili su pojedina domaćinstva. Prema informacijama iz Radarskog centra Bešnjaja, tokom nevremena nad centralnom Srbijom od 14.50 do 19.10 protivgradna odbrana dejstvovala je sa 90 stanica i ispalila 275 raketa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track