Srpski plavi šlemovi zdravi, bezbedni i uspešni u Libanu
Foto: Kurir

Mirovna misija

Srpski plavi šlemovi zdravi, bezbedni i uspešni u Libanu

Društvo -
Uz Liban, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije anagažovani su i u mirovnim misijama UN u Kongu, na Kipru, Liberiji i Obali Slonovače

BEOGRAD - Pripadnici Vojska Srbije koji su angažovani u mirovnoj misiji UN u Libanu profesionalno i uspešno izvršavaju zadatke, rečeno je predstavnicima Vojske Srbije tokom obilaska tog područja.

Srpski "plavi šlemovi" svakodnevno su angažovani u patrolama i na kontrolnim punktovima u okolini naselja Gadzar koje se nalazi na samoj liniji razdvajanja Libana i Izraela.

Pripadnike Vojske Srbije obišli su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović.

Tokom trodnevnog obilaska zone operacije i pozicija na kojima pripadnici pešadijskog voda Vojske Srbije izvršavaju svoje zadatke, Živković se upoznao sa uslovima u kojima naši vojnici žive i rade.

Komandir voda kapetan Miloš Todorović izvestio je generala Živkovića da su srpski vojnici zdravi i bezbedni i da profesionalno izvršavaju svoje obaveze u sastavu bataljona španske vojske, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu.

Izviđanje zone operacije izvršeno je iz vazduha, helikopterom UN, radi boljeg sagledavanja rasporeda pešadijske čete koja će tokom novembra biti angažovana na više pozicija u sektoru "Istok" i zameniti vod koji se trenutno nalazi u misiji.

Delegacija Vojske Srbije doputovala je u Liban vojnim avionom kojim je istovremeno dovezena i nova rotacija štabnih i oficira elementa nacionalne podrške, kao i dodatna oprema.

Uz Liban, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije anagažovani su i u mirovnim misijama UN u Kongu, na Kipru, Liberiji i Obali Slonovače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track