Blace: Čezom krenuo na Kosidbu na Rajcu
Foto: Milen đorđević

Takmičar

Blace: Čezom krenuo na Kosidbu na Rajcu

Srbija -
Više puta sam bio na Rajcu ali sam putovao kolima. Ovoga puta sam odlučio da se oprobam kao kosač i zbog toga sam u duhu tradicije odlučio da otputujem čezom, kaže Milovan Đokić (73)

BLACE - Milovan Đokić (73) iz Trbunja kod Blaca krenuo je danas čezom i konjem na Rajac, na čuvenu 41. po redu Kosidbi na Rajcu.

Milovan kaže da će 200 kilometara, koliko ima od Blaca do Rajca, preći za dva dana.

"Više puta sam bio na Rajcu ali sam putovao kolima. Ovoga puta sam odlučio da se oprobam kao kosač i zbog toga sam u duhu tradicije odlučio da otputujem čezom", kaže Milovan i dodaje da će putovati samo danju.

U ime meštana Trbunja, Milovana je ispratio predsednik Mesne zajednice Trbunje Dobrica Milosavljević Boća, koji mu je poželeo srećan put i mnogo uspeha na takmičenju.

"Ovo je prvi put da selo Trbunje ima svog predstavnika na ovoj čuvenoj manifestaciji. Inače, poznati planinar čika Duško Jovanović rođen je u selu Trbunju a na Rajcu postoji i planinarski dom koji nosi njegovo ime. Ispred MZ sela Trbunja ja sam došao da odavde iz centra Blaca ispratim Milovana na put do Rajca i da mu poželim puno uspeha na ovom takmičenju", rekao je Milosavljević.

Inače, Milovan Đokić je poznat u ovom kraju, jer na sve manifestacije, pa i na političke skupove, dolazi na konju.

U selu Kondželj kod Prokuplja, na Vidovdan ove godine, na konju je dočekao predsednika Tomislava Nikolića i patrijarha Irineja i izazvao veliku pažnju obezbeđenja, koje ga je udaljilo na pristojno odstojanje. Redovno na konju ide i u Guču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track