Počele valjevske Tešnjarske večeri

Letnja pozornica na Kolubari

Počele valjevske Tešnjarske večeri

Srbija -
Tradicionalni letni festival nudi do 18. avgusta više od stotinu priredbi od kojih je većina u staroj gradskoj čaršiji Tešnjaru, na desnoj obali Kolubare

VALJEVO - Simfonijski orkestar violončelistkinje Jelene Mihajlović otvorio je u petak veče, na letnjoj pozornici na Kolubari, 27. "Tešnjarske večeri" u Valjevu.

Tradicionalni letni festival nudi do 18. avgusta više od stotinu priredbi od kojih je većina u staroj gradskoj čaršiji Tešnjaru, na desnoj obali Kolubare.

Valjevka Jelena Mihajlović je u Beogradu formirala simfonijski orkestar od najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti i učenika srednjih muzičkih škola.

Na repertoaru su dela Bramsa, Štrausa, Ravela, Štrasa, kompozicije Džimija Hendriksa i grupe "Led Cepelin" u kojima dominira električno čelo u solo deonicama.

Na letnjoj pozornici na Kolubari u subotu će grupa "Neverne bebe", koje predvode valjevski muzičari Milan i Vladan Đurđević i Vladimir Ružičić - Kebac, koncertom obeležiti 20. godišnjicu postojanja. Poslednjeg dana Tešnjarskih večeri, 18. avgusta, tu će nastupiti i grupa "Crvena jabuka".

Festivalski programu su za sve uzraste - od koncerata klasične i horske muzike, preko pozorišnih predstava, do dečijeg maskenbala i trke konobara.

Budžet Tešnjarskih večeri iznosi 4,6 miliona dinara - 2,9 miliona iz gradskog budžeta, a 1,7 miliona dinara od sponzora i donatora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track