Skuplja voda u Jagodini

Od 1. septembra

Skuplja voda u Jagodini

Srbija -
Cena vode za fizička lica je sa 19,41 povećana na 24,84 dinara po kubiku plus PDV, dok je za pravna lica povećana sa 77,63 na 99,36 dinara

JAGODINA - Voda u Jagodini poskupela je od 1. septembra za 28 odsto, potvrđeno je danas u Javno komunalnom preduzeću "Standard".

Kako je objavljeno u Službenom glasniku grada Jagodina, Gradsko veće donelo je rešenje o davanju saglasnosti JP "Standard" za povećanje cena usluga za vodu, kanalizaciju u prečišćavanje otpadnih voda za fizička i pravna lica.

Cena vode za fizička lica je sa 19,41 povećana na 24,84 dinara po kubiku plus PDV, dok je za pravna lica povećana sa 77,63 na 99,36 dinara. Kako se navodi u obrazloženju, odluka o poskupljenju je doneta u skladu sa sporazumom za implementaciju prve faze programa "Vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji".

Prethodno poskupljenje bilo je aprila ove godine za oko 18 odsto. Radi zaštite vodovodnog sistema i kontinuiteta u isporuci vode, doneta je i odluka da domaćinstava mogu da potroše do pet metara kubnih po članu, a količinu vode utrošenu preko toga plaćaće po ceni od 50 dinara za kubik. Ova odluka se ne primenjuje na domaćinstva koja imaju hendikepirano lice i takođe važi od 1. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track