Velika preistorijska fešta u Kikindi
Foto: Saša Urošev

Sedmi Mamut fest

Velika preistorijska fešta u Kikindi

Srbija -
Ovom manifestacijom na zabavan i edukativan način promoviše se jedinstveno prirodno i kulturno nasleđe - 500.000 godina star skelet mamuta Kike

KIKINDA: Deca slave Kikin rođendan!

Manifestacijom „Mamut fest“ Kikinđani po sedmi put, na zabavan i edukativan način, promišu jedinstveno prirodno i kulturno nasleđe - 500.000 godina star skelet mamuta Kika:

"Očekujemo da će u petak i subotu, program namenjen deci i njihovim roditeljima, kao I ranijih godina privući nekoliko hiljada posetilaca. Iz godine u godinu imamo sve više poziva sa strane - iz Subotice, Beograda i drugih gradova. Dolaze roditelji sa decom. To i jeste naša ciljna grupa. Čini nam se da polako uspevamo u tome, i da će „Mamut fest“ stvarno zaživeti kao jedna prepoznatljiva kikindska manifestacija. Ovogodišnja manifestacija i brojni planirani sadržaji su u znaku ekologije. Posetici će u našem 3 D bioskopu moži da pogledaju sedamnaestominutni film koji prati život Kike do uginuća na obodu močvare", kaže direktorka Narodnog muzeja Lidija Milašinović.

Kika je pripadala vrsti Mammothus trogoteri - Stepski slon. Pronađena je 1996. godine u glinokopu fabrike „Toza Marković“. Originalni skelet se čuva u specijalnom staklenom kavezu, dok je replika visoka 4,7 a duga sedam metara, izložena u dvorištu Narodnog muzeja.

Pokrovitelji „Mamut festa“ su Nafta industrija Srbije, Ministarstvo finansija -sektor za turizam i opština Kikinda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track