GORNJI MILANOVAC: Duško (54) na kolenima krenuo u opštinu da spasava kuću
Foto: Kurir

Rudarske detonacije mu oštetile dom

GORNJI MILANOVAC: Duško (54) na kolenima krenuo u opštinu da spasava kuću

Srbija -
Kako i psi danas imaju veća prava i više su zaštićeni, ja sam odlučio da dođem u lokalnu samoupravu kao i oni što idu i da pokušam da izborim da neko počne da sprovodi zakon, kaže Milanovčanin

GORNJI MILANOVAC - Duško Filipović (54) iz Gornjeg Milanovca jutros je na kolenima krenuo u lokalne institucije da traži svoja prava i zaštiti porodičnu kuću na Rudniku koja mu je ugrožena miniranjem u rudniku olova i cinka.

Filipović već četiri godine šalje dopise i podnosi tužbe protiv rudnika olova i cinka koji eksploatiše rudu i koji je miniranjima ugrozio veći broj stambenih objekata.

Njegova kuća se nalazi u neposrednoj blizini površinske ekploatacije pa je od detonacija oštećena, zbog čega su inspekcije zabranile njeno korišćenje. Kako je izjavio, niko ništa nije preduzeo već je samo davao pravne savete.

"Kako i psi danas imaju veća prava i više su zaštićeni, ja sam odlučio da dođem u lokalnu samoupravu kao i oni što idu i da pokušam da izborim da neko počne da sprovodi zakon", rekao je Filipović. On je svoj zahtev na kolenima podneo Socijalističkoj partiji Srbije u Gornjem Milanovcu, koja u Skupštini opštine ima najveći broj odbornika, a zatim će to predati i predsedniku opštine i predsedniku Skupštine opštine, kao i Srpskoj naprednoj stranci, koja je u koaliciji sa socijalistima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track