Najnovije vesti

BEOGRADSKI MANIFEST: Ovogodišnji festival posetilo više od 130.000 ljudi!
Foto: Ivan Miladinović

BEOGRADSKI MANIFEST: Ovogodišnji festival posetilo više od 130.000 ljudi!

Zabava

Četvrti Festival manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“ je prevazišao sva očekivanja. Tokom tri dana u bogatim sadržajima, koji su se odvijali u deset festivalskih zona i pet programskih bina na Kalamegdanu je uživalo preko 130.000 ljudi. Ovogodišnji festival je, od samog otvaranja, protekao u predivnoj atmosferi koju su, pored izlagača, izvođača i lepog vremena, stvorili i brojni posetioci.

foto: Ivan Miladinović

U toku dana Gornji grad Beogradske tvrđave bio je ispunjen dečjom grajom i zvucima Srbije, ali i programima koje su pripremili brojni učesnici iz zemlje i inostranstva. Tokom tri dana na glavnoj bini je izvedeno oko 30 programa, a svoju ponudu je predstavilo preko 65 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Pored degustacija lokalnih gastronomskih specijaliteta i pića, posetioci su učestvovali i u aktivacijama izlagača gde su imali prilike da osvoje brojne nagrade.

foto: Ivan Miladinović

Na „Beogradskom Manifestu“ je nastavljena i društveno odgovorna i humanitarna kampanja „Manifestuj se – Svaka limenka se računa“ u okviru koje su se prikupljale limenke za reciklažu. Tokom deset dana akcije „Donesi limenku – osvoji nagradu“ i tokom samo tri dana festivala ukupno je prikupljeno više od 30.000 limenki, a sav prihod od reciklaže biće doniran Udruženju za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Živimo zajedno“.

U brojnim radionicama svoju kreativnost je iskazalo na hiljade mališana, a najbolju zabavu su pronašli u zoni „Mašta može svašta“ i „Plesna livada“, gde su i velika i mala deca uživala u brojnim pozorišnim, baletskim, kulturno-umetničkim i plesnim predstavama, a maskote, klovnovi, štulaši i do sada neviđene levitirajuće figure Duha iz lampe, Aladina, Ariel, Zveri, Jode, Rajske ptice su uspeli da izmame osmehe i divljenje čak i najstarijih.

Velike simpatije i nostalgiju posetilaca su izazvali automobili old tajmeri, a duh starih vremena na Kalemegdan su doneli i pokazali kakvi su ljudi nekada čuvali zidine tvrđave, vitezovi koji su došli iz Rusije, Poljske, Češke, Mađarske, Republike Srpske i Srbije.

foto: Ivan Miladinović

Ove godine novine na festivalu su bile dve zone koje su privukle veliku pažnju, pa su svaki dan bile prepune posetilaca. U zoni Craft&food land” je svoja piva predstavilo 15 craft pivara, u čijim ukusima su posetioci uživali uz široku gastronomsku ponudu i odličnu svirku cover bendova. Na prelepom platou kod spomenika Pobednik bio je postavljen “Vinski grad” u kome su se okupile neke od najboljih vinarija iz Srbije koje su organizovale degustacije. U ovoj zoni su pored domaćih, posebno uživali strani turisti koji su uz najbolja srpska vina bili očarani i pogledom sa najlepšeg vidikovca na Kalemegdanu.

Svake godine, pa i ove, za uspeh festivala je izuzetno značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, grada Beograda, Turističkih organizacija Srbije i Beograda, Privredne komore Srbije, ali i medija koji su redovnim najavama najviše doprineli promociji festivala.

foto: Ivan Miladinović

Četvrti po redu festival manifestacija i destinacija je bio bogat i raznovrstan, što dokazuje pozitivna reakcija više od 130.000 posetilaca, ali i veliko zadovoljstvo izlagača koji su se potrudili da se predstave u najboljem svetlu.

(Promo - tekst / Foto:Ivan Miladinović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...