RENTIRANJE STANOVA U BEOGRADU
Foto: Alex Dmitrović

RENTIRANJE STANOVA U BEOGRADU

Zabava -

Iako na prvi pogled ne izgleda tako, pronalaženje nekretnine koja odgovara svim našim potrebama nije sasvim jednostavan proces. U ovom tekstu možete saznati kako da pronađete balans između svojih želja i mogućnosti i donesete najbolju odluku.

Beograd je grad sa toliko izbora, posebno u proteklom periodu koji je doneo mnogo promena, novih projekata, blokova i čitavih naselja. Izbora ima za svačije potrebe. Bilo da su u pitanju standardni ili ekskluzivni stanovi, starogradnja ili novogradnja, izbor je širok. To daje više mogućnosti kako onima koji potražuju, tako i onima koji iznajmljuju nekretninu. U ovom tekstu pozabavićemo se ekskluzivnim nekretninama za izdavanje.

Važno je da vas u ovom procesu prate stručnjaci a možete ih kontaktirati na https://kadenasothebysrealty.com/rent/.

promo
foto: Alex Dmitrović

Ako tražite stan

U zavisnosti od toga šta želite, trebalo bi da vam polazna tačka bude da li vam je važno da je stan novije gradnje, da li je uključeno održavanje u zgradi/naselju, da li je opremljen i ako jeste, da li je opremljen novim nameštajem i tehnihkom. Postoji mnogo definicija šta podrazumeva jednan ekskluzivan stan, ali zasigurno ekskluzivan stan podrazumeva mnogo više od standardnog. Pod time se misli na više prostora, više funkcionalnosti, viši nivo opremljenosti, više bezbednosti, najčešće se podrazumeva i bolja lokacija, podrazumeva se parking mesto, sadržaji u blizini stana (prodavnice, tržni centri, apoteke) i slično.

Ekskluzivan stan u Beogradu

Za početak, kada je reč o ekskluzivnom stanu, sama njegova struktura je primetno drugačija. Na primer, mnogo je veći akcenat na komfornim prostorima, velikim otvorima koji pružaju dosta prirodne svetlosti, na ekskluzivnom pogledu, na privatnijim balkonima i slično. Enterijeri su prostrani, svedeni, sa manje nameštaja, opremljeni kvalitetnim i brendiranim komadima koji su u međusobnom skladu. Opremljenost se podrazumeva da je za klasu viša od standardne, ugrađuju se kvalitetni uređaji i prirodni materijali kao što je kamen, staklo i drvo, koji su bezvremenski po svom kvalitetu i dizajnu. Često su prostori maksimalno otvoreni i prozračni, sa velikim kuhinjama i kuhinjskim ostrvima u kojima možete priređivati okupljanja za pamćenje. Pored dnevnih prostranih zona, često se podrazumeva minimum jedna spavaća soba više od vaših potreba, kako biste uvek mogli nekoga da ugostite.

Pored navedenih osobina, za ekskluzivan stan karakteristične su veće visine plafona od standardnih, idealno rešena enterijerska rasveta koja pravi sjajne ambijente za svaku priliku. Otvori su često drugačiji, dosta veći i neobičnijeg oblika od standardnih dvokrilnih prozora i terasnih vrata u standardnim zgradama. To prostor čini svetlim, prostranim i prijatnim. Na podovima su drveni i kameni ili keramički podovi vrhunskog kvaliteta. Sve u svemu, akcenat u uređenju je u komforu, sigurnosti i prijatnom boravku.

Ukoliko se pitate odakle potreba za ovakvim tipom stanovanja, želimo da vam predočimo da ekskluziva ne podrazumeva samo estetiku i komfor. Boravak u stanu ovog tipa postaje vaš stil života, mesto gde štedite svoje vreme, mesto gde radite, gde se opuštate ili obeležavate svoje najlepše trenutke.

Stanovi ovog tipa imaju obavezno obezbeđen parking, tako da ne morate da razmišljate o traženju parking mesta. Takođe imaju bolje obezbeđenje, video nadzor kako u garažama, tako i u samoj zgradi. Pogledajte ponudu ekskluzivnih nekretnina za izdavanje na https://kadenasothebysrealty.com/rent/.

Ako živite u ekskluzivnom stanu u nekom ekskluzivnom naselju u Beogradu, a imate obezbeđen parking, velike terase sa pogledom, opremljenu kuhinju i nekoliko soba, vi zaista imate priliku da upoznate jednu posebnu stranu Beograda. U svakom trenutku vam se pruža mogućnost da budete u centru zbivanja, tamo gde se nalaze najlepši kafići, parkovi, tržni centri, šetališta pored reke i slično. Na ovaj način, otvaraju vam se mogućnosti da otkrijete jedno potpuno drugačije lice Beograda i da iskusite čari dostupnosti glavnih gradskih atrakcija.

Ako izdajete stan

Vlasnici stanova najčešće smatraju da je izdavanje stanova unosan posao od kojeg mogu dobro da zarade. Šta je važno ukoliko želite da rentirate vašu nekretninu, saznajte u nastavku ovog teksta.

Kako je u ovom tekstu reč o ekskluzivnim nekretninama, još jednom želimo da naglasimo da je veoma važno gde se vaša nekretnina nalazi. U Beogradu je kao što smo pomenuli potražnja za stanovima velika u svakom trenutku, i potražnja konstantno raste. Što je lokacija ekskluzivnija, vaši rezultati će biti bolji. Uz to, važni su i faktori opremljenosti, bezbednosti, parkinga i održavanja koje smo već ranije pomenuli.

Kada se izdavanje stanova isplati?

Izdavanje stanova u Beogradu može da bude veoma unosan posao u zavisnosti od toga gde se stan nalazi i koliko je dobro opremljen. Navešćemo neke od glavnih faktora koji utiču na visinu mesečnog zakupa.

Lokacija

Ako se vaš stan nalazi u centru grada ili na aktraktivnim lokacijama kao što su Vračar i Novi Beograd, onda automatski imate velike šanse da ga izdate po dobroj ceni. Penthausi i veliki stanovi su po pravilu duplo skuplji.

Stanove ekskluzivnog tipa možete izdavati mladim parovima, zaposlenim ljudima i porodicama. Ovi tipovi stanara uglavnom traže dobru lokaciju, blizinu gradskih atrakcija, ali i blizinu škola, vrtića i domova zdravlja. Takođe, veliku ulogu imaju i supermarketi, pijace, banke i pošte. Što se stan nalazi na boljoj lokaciji, biće atraktivniji većem broju potencijalnih zakupaca i samim tim imati konkurentniju cenu.

Opremljenost

Kada je reč o ekskluzivnim lokacijama i ekskluzivnim nekretninama, ovo može biti ključni faktor za vaš uspeh u potražnji za izdavanje. O nivou opremljenosti smo pomenuli sve najvažnije faktore, od tehnike, ugrađenih materijala, rasvete, prostornog plana stana i slično.

Ukoliko imate mogućnosti da stan opremite najsavremenijom tehnologijom i da enterijer vašeg stana isprojektujete sa stručnim licem, onda znatno možete podići cenu zakupa. Ekskluzivnim stanovima cenu podižu i dodatni sadržaji, kada stanovi imaju đakuzi, saunu, najsavremenije kućne aparate, velike televizore, uređene terase sa lounge sedenjem za uživanje i odmor.

Da bi stan zaista bio ekskluzivan uglavnom je potrebno da bude velike kvadrature, i velika je verovatnoća da će takve stanove najviše tražiti ljudi zaposleni u ambasadama koji su zainteresovani za dugoročni zakup, zatim oni koji su poslom došli u Beograd i planiraju da ostanu neko vreme i mladi parovi sa karijerama u usponu koji zajedno traže stan. Takvi stanovi se izdaju od 1000€ pa na više.

Da li izdavanje stanova može da bude unosan posao ili samo dodatni prihod?

Ukoliko kupovinu stana finansirate putem stambenog kredita, a planirate da ga izdajete, onda računajte da cena mesečnog zakupa mora da bude jednaka, ako ne i veća iznosu mesečne rate za kredit.

Ako je u pitanju kupovina starog stana, morate da uračunate i troškove renoviranja i opremanja. Ukoliko stan lepo opremite, ako renovirate instalacije i ako uvek imate stanare, kupovina će vam se uvek isplatiti. Da bi izdavanje stanova za vas zaista bilo unosan posao, potrebno je da u startu uložite u opremanje, da odredite realnu cenu zakupa kako biste uvek imali stanare i da stan redovno održavate. U tom slučaju možete računati na zadovoljne stanare i odličan mesečni prihod.

Takođe, uvek se možete uključiti u program rentiranja sa agencijom koja to radi profesionalno i koja će podeliti profit sa vama u dogovorenom procentu. Na taj način ćete lakše i brže rentirati a svakako je najpraktičnija opcija kada niste u mogućnosti da se vremenski pozabavite obavezama koje rentiranje podrazumeva.

Zvuči zanimljivo?

Luksuz predstavlja komfor, uživanje, kvalitet i sigurnost, a ovi stanovi pružaju baš sve to i mnogo više. Oni su savršeno mesto za odmor, za provod i za život sa stilom. Da svaki dan živite najlepšu stranu Beograda, naši favoriti su ekskluzivni kvartovi poput Belgrade Waterfront-a, Vračara, Senjaka, Novog Beograda.

Pogledajte našu ponudu ekskluzivnih stanova za izdavanje u Beogradu na našem oficijalnom websajtu https://kadenasothebysrealty.com/rent/. Saznajte gde se nalaze najlepši ekskluzivni stanovi i šta oni nude. Naše stručno osoblje vam stoji na raspolaganju pri odabiru nekretnine koja se uklapa u budžet i ispunjava sve vaše potrebe.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track