PREMIJERE: Dodirnite savršenstvo!

Nekoliko modela stiže u Beograd direktno sa ženevskog salona automobila

PREMIJERE: Dodirnite savršenstvo!

Auto -
Četrdesetak novih modela biće prvi put viđeno u Srbiji. Još konjskih snaga, još tehnologije, još lepše i bolje, ali za većinu nas i dalje nedostižno

Ala su ih napravili, svaka im čast!Nemci, Japanci, Ameri, Italijani, Francuzi, Korejci... Ne znamo šta ne znaju, ali znamo šta znaju - da prave automobile! Njihovi ambasadori na četiri točka govore o trijumfu tehnologije, napretka, kulture... Današnji automobil je kombinacija čipova i mehanike. To su ekstremne mašine zbog svega što mogu da urade. Srbi imaju šansu da uče - „Fijat“ je dobra prilika da pokupimo znanje. Zasad ohrabruje kvalitet radnika u Kragujevcu.Veoma je važna i snaga. Na primer, „golf 1 GTI“ iz 1975. imao je „samo“ 110 KS sa 1,6 motorom. To je bilo brutalno, ali šta ako ga uporedimo sa 230 KS iz nove „sedmice“ koja je parkirana na Sajmu automobila... „Grand motors“ dovozi „jaguar XF“ koji u najjačoj verziji broji 420 KS! Na Sajam stiže i zvezda iz Riselshajma - nova „opel insignija“ koja je do sada prodata u 600.000 primeraka. Pogledajte neke od najvažnijih premijera.

Vw golf GTI Do stotke ubrzava za 6,4 sekunde, i tako do maksimalnih 250 km/h! Pokreće ga 2,0 turbo-benzinac sa 230 konjskih snaga. To je jača verzija GTI. Osnovni, ako se tako može reći, ima 220 KS i za desetinku je sporiji na putu od nule do stotke.

Opel insignijaDizajnerske izmene na karoseriji dovele su do sjajnih rezultata kad je reč o aerodinamici, pa je tako nova „insignija“ sa oko 0,25 Cd najaerodinamičniji automobil u svom segmentu. Ima benzinac sa 1,6 SIDI turbo-motorom od 170 KS. Početna cena u Srbiji iznosi 17.984 za benzinac od 1,8 litara i 140 KS.

Škoda rapid„Rapid spejsbek“ donosi 550 litara prtljažnika! Ima tri turbo-motora - 1,2 sa 74 KS, 84 i 102 KS. Tu je i 1,4 sa 120 KS, dok ljubitelji naftaša imaju 1,6 TDI sa 89, odnosno 104 KS.

Džip grand čirokiNovi „poglavica“ ima aktivni kruz-kontrol sistem s upozorenjem na sudar s prednje strane i novu kontrolu brzine. Tu je i automatski menjač sa osam brzina, koji osigurava smanjenu potrošnju.

Fijat 500 L trekingŽuta boja, beli krov, odlične alu-felne od 17 inča... Ima odlični 1,6 multidžet turbodizelaš sa 105 „konja“ i 320 Nm momenta. Kirens je povećan na 145 milimetra!

Pežo 308Novi „lav“ sa oznakom 308 okitio se oreolom evropskog automobila godine! Dugačak je 4,25 m, prtljažnik je zavidnih 470 litara. Ima ekran na dodir od 9,7 inča i samo nekoliko tastera s mnoštvom funkcija i aplikacija...

Dačija logan MCV„Logan MCV“ je odavno ušao u legendu po fantastičnom prostoru koji nudi! Novi model ima pet mesta i najveći prtljažnik u svojoj kategoriji - 573 litra. Pristup prtljažniku je olakšan niskim utovarnim pragom. Naravno, ovo svestrano vozilo ima pristupačnu cenu.

Jaguar XF„Divlja mačka“ na Sajmu! Uz dizel V6 2,7 ima i V8 od 4,2 litre u dve verzije snage. Prva ima 300 KS, a druga s kompresorom broji 420 KS, i ubrzava za 5,1 sekundu do stotke!

PREMIJERE NA SAJMU- Mercedes C-klasa- Mercedes GLA- Folksvagen golf GTI performans- Dačija daster- Dačija logan MCV- Ford turneo konekt- Hjundai i10- Honda sivik turer- Infiniti Q50- Jaguar XF- Džip grand čiroki- Kija prosid GT- Kija karens- Rendž rover sport- Mazda 3 sport- Mada 3 sedan- Micubiši autlender- Mini-kuper S- Nisan kaškai- Opel meriva- Opel insignija- BMW X5- Pežo 308- Pežo 208 GTI- Reno megan dženerejšn- Sangjong rekston W- Subaru autbek- Suzuki S kros- Suzuki svift- Škoda rapid spejsbek- Škoda oktavija kombi- Tojota korola- Volvo XC 60 FL- Volvo S 60 FL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track