Brzi vikend na vrelom banjalučkom asfaltu!

Automobilizam

Brzi vikend na vrelom banjalučkom asfaltu!

Auto -
Vikend u Banjaluci nagovestio izuzetno uzbudljivu borbu u svim klasama ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Srbije AMSS-SAS na kružnim trkama

Ako minulog vikenda niste bili u Banjaluci, ostaje vam samo da se kajete. Početak Otvorenog prvenstva Srbije AMSS-SAS u automobilizmu na kružnim trkama nadmašio je i očekivanja najvećih optimista. Lepo vreme, odlična poseta i, iznad svega, raspoloženi vozači pokazali su da će ova sezona biti izuzetno uzbudljiva.

Dvodnevni program u klasi Mali N (jugo) najbolje je iskoristio Todor Stamenković sa dve pobede. Uprkos impresivnom startu sezone, očigledno je da će imati ozbiljnu konkurenciju u Nemanji Radoviću, koji je pokazao ogroman napredak.

Klasa N1400 impresionirala je brojnošću, a sudeći po prve dve trke, vodiće se krajnje neizvesna borba u narednih šest ovosezonskih trka. Dragan Filipović bio je junak i tragičar, koji je pobedio u prvoj trci, ali se prevrnuo dan posle.

Najviše uzbuđenja bilo je u klasi SP2000 zbog okršaja Mirka Milovanovića i Darka Božilovića, što je obojicu koštalo boljeg rezultata u nedelju.

Milovan Vesnić dobio je prvu rundu protiv Zorana Kastratovića, ali obojica nagoveštavaju da mogu još brže. Sledeća trka vozi se 24. juna u Rijeci, na stazi Grobnik.

Šampionski pežo 106 posle prevrtanja u zalužanima
Šampionski pežo 106 posle prevrtanja u zalužanima

Dikine atrakcijeNajluđi nastup bez sumnje je imao Vladimir Zečević Dika u svom „pežou 206”. To se, pre svega, odnosi na prvu vožnju u subotu, kada je poskakivao, ponekad čak i leteo preko ivičnjaka i po stazi. Drugog dana stradao mu je i amortizer, ali ga to nije sprečilo da uz jedno zaustavljanje pored staze završi trku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track