SPEKTAKULARAN SNIMAK NAJJAČIH TRKA U SRBIJI: Dron snimio driftere u cepanju asfalta (VIDEO)
Foto: PrintScreen

umetnici za volanom

SPEKTAKULARAN SNIMAK NAJJAČIH TRKA U SRBIJI: Dron snimio driftere u cepanju asfalta (VIDEO)

Auto -

Pod sloganom "Ulica nije trkačka staza", na Krušikovom parkingu za vikend, 30. juna i 1. jula voze se trke SDC šampionata i Dana šampiona

Ovogodišnja, 2. po redu sportska manifestacija koja promoviše auto sport, modifikovanje automobila i bezbednu vožnju sloganom "Ulica nije trkačka staza! ", održaće se poslednjeg vikenda u junu u Valjevu, na stazi "Krušik ring".

Tokom dva dana, na zahtevnoj stazi okruženoj sa svih strana tribinama, ljubitelji adrenalinskih i atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila - driftu, biće u prilici da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se nekoliko stranih vozača poput bračnog para Čaba iz Mađarske po drugi put predstaviti valjevskoj publici.

Dok se ne usija valjevski asfalt, pogledajte spektakularan snimak sa prethodne trke iz Čačka

S druge strane, Tjuning klub, Grad Valjevo i Sportski auto karting savez Srbije, preuzeli su incijativu da sprovedu akciju pod sloganom "ULICA NIJE TRKAČKA STAZA" sa željom da mlade ljude odvojimo od štetnih uticaja kao i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome jedino možemo uspeti stalnom edukacijom vozača i činjenicom da jedino mesto za trke jesu obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

foto: Serbian Drift Championship

Pozvamo roditelje da posmatraju ponašanje svoje dece, kako bi sprečili njihove nesvesne vožnje, istovremeno ističući da savet i smernice koje roditelji daju svojoj deci mogu doprineti pozitivnom ponašanju među mladima u Srbiji i sprečiti saobraćajne nesreće koje dovode do ozbiljnih povreda a ponekad do tragičnog ishoda.

foto: Serbian Drift Championship

Takođe pozvamo nacionalna udruženja, Agenciju za bezbednost saobraćaja i Komitet za bezbednost i celu zajednicu da učestvuju u promovisanju pozitivne kulture u saobraćaju, kako bi sprečili nesmotrene i nasilničke vožnje, te na taj način pomogli mladim vozačima da izbegnu bilo kakve posledice i zakonsku odgovornost koja iz takvih vožnji proističe.

U subotu se voze kvalifikacije a u nedelju tvinovi, odnosno finalne vožnje u kojima dva takmičara u isto vreme, na stazi voze jedan pored drugog.

foto: PrintScreen

Program oba dana počinje u 11 časova a organizator je Tjuning klub iz Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track