Najnovije vesti

NOVA KLASA AUTOMOBILIZMA: Street dicsiplina u drift trkama, prilika za MLADE VOZAČE da nauče sve o opasnostima na putu!
Foto: Serbian Drift Championship

sport i bezbednost

NOVA KLASA AUTOMOBILIZMA: Street dicsiplina u drift trkama, prilika za MLADE VOZAČE da nauče sve o opasnostima na putu!

Auto

Nova klasa u automobilizmu i treninzi imaju za cilj da što više punoletnih srednjoškolaca, koji poseduju vozačku dozvolu prođu kroz treninge drift vožnje, nauče da prepoznaju i reaguju na opasnosti tokom vožnje i steknu realno vozačko iskustvo na trkačkoj stazi, kao i da se mladi ljudi usmere na bezbedna mesta za trkanje.

U cilju popularizacije i omasovljenja drifta, na trkama automobila od ove trkačke sezone uvodi se „Street“ klasa!

Uskoči u auto, nauči da driftuješ i kvalifikuj se za SDC! To je parola kojom SDC (Serbian drift championship) uvodi seriju koja omogućava vozačima svih nivoa i iskustva, kao i modifikacija na automobilima, da učestvuju na drift trkama u „Pro“ ili „Street“ klasi.

Neophodan je automobil koji ima zadnju vuču i koji nije snažniji od 300KS. Pneumatici ne smeju biti veći od propisanih 225 x 17".

Potrebna je i trkačka licenca koju izdaje Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS). Od opreme potrebne vozaču obavezani su trkački kombinezon, patike i kaciga ( može i sa isteklom homoloacijom).

foto: PrintScreen

- Možda ne mogu ljubitelji ovog sporta da izdvoje budžet i da naprave automobil snage 400 i više "konja", ali je zato „Street“ klasa osmišljena. Ovo je jedinstvena šampionska serija koja vozačima svih nivoa veština i podešavanja automobila omogućava da se jeftino nadmeću i da pod jednakim uslovima pokušaju da se popnu na podijum -  kaže za Kurir Aleksandar Jokić, sportski direktor discipline drift u SAKSS.

foto: Milos Milovanović

Kompletan pravilik za drift disciplinu možete pogledati na internet prezentaciji https://www.tuning.rs/ i na sajtu gradskog saveza . Planiran je trening za sve početnike ali i za iskusne vozače pred početak ovogodišnje sezone u terminu: nedelja, 5.april 2020. godine i vozi se u Čačku.

Na kraju, nemojte nikad smetnuti s uma: Ulica nije trkačka staza.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...