UJEO VAS KOMARAC: Svi imate OVE sastojke u kuhinji, a spasavaju vas neprijatnog svraba!
Foto: profimedia

odlični trikovi

UJEO VAS KOMARAC: Svi imate OVE sastojke u kuhinji, a spasavaju vas neprijatnog svraba!

Život -

Proleće je stiglo, a sa njim i dosadni i neprijatni komarci.

Stručnjaci su podelili su vrhunske trikove kako zalečiti svrab kad šteta već nastane, piše Daily.Mail.

Led i ibuprofen Najjednostavnije su stvari obično i najbolje. Led jako dobro ublažava upalu.

  • Napravite oblogu tako što ćete nekoliko kockica zamotati u tkaninu i potom 10 minuta držati na mestu uboda. Ako vas je ubolo nešto gadnije od komarca, poput ose ili pauka, odmah popijte protivupalni lek poput ibuprofena.
foto: Profimedia

Kuhinjski sastojci Tajna lepe kože uravnotežen pH, koji zavisi od nivoa hormona u okolini. Kad vas ubode insekt i neprestano se češete, vaš pH ispada iz ravnoteže. Tada pomaže sirće, naročito jabukovo, koji je dobar antiseptik, a kiselost pomaže da se izbalansira pH iziritirana i suva koža.

  • Dodajte dve i po šoljice sirćeta u vruću kupku. Soda bikarbona je dobra u kombinaciji s vodom. Iako i nju možete dodati svojoj kupki, bolje je napraviti pastu s nekoliko kapi vode i naneti je tačno na ubod.
  • Neka deluje 10 minuta pre nego što je isperete. Nikad ne biste pomislili, ali limun je super sastojak protiv bakterija. Citrusi pomalo otupljuju iritaciju i pružaju trenutno olakšanje.

Začini protiv upale So uklanja vlagu i pomaže da se ublaži oticanje. Jednostavno primenite pastu od soli i otok će nestati, a s njom i svrab. Bosiljak, poput aloe vere, sadrži hemikalije koje hlade kožu.

  • Zgnječite nekoliko listova i stavite ih na ubod – ono što će se dogoditi ravno je čaroliji. Na kraju, i luk pomaže protiv otoka isvraba.
  • Naseckajte ga kao za ručak i stavite na ubod. Njegova antiupalna svojstva su dokazale brojne studije.
foto: profimedia

Kurir.rs/Dailymail/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track