BRANKO ĐURIĆ ĐURO PROSLAVIO JUBILARNI ROĐENDAN: Njegova supruga se oglasila EMOTIVNOM PORUKOM, a evo kako ONA izgleda (FOTO)
Foto: Vladimir Šporčić

60 GODINA

BRANKO ĐURIĆ ĐURO PROSLAVIO JUBILARNI ROĐENDAN: Njegova supruga se oglasila EMOTIVNOM PORUKOM, a evo kako ONA izgleda (FOTO)

Kultura -

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca na ovim prostorima, Branko Đurić Đuro, proslavio je jubilarni 60. rođendan, a čestitku mu je preko Instagrama uputila i njegova supruga Tanja Ribić.

"Zauvek ću te voleti. Srećan rođendan", napisala je Tanja u opisu zajedničkih fotografija, koja je inače slovenačka glumica i pevačica.

Glumac Branko Đurić Đuro rođen je u Sarajevu 28. maja 1962. godine, diplomirao je na Akademiji za glumu u Sarajevu, da bi se tokom rata '90-ih preselio u Ljubljanu, gde i dalje živi.

Još kao student postao je član pozrišne predstave ”Audicija”, a zatim je stekao popularnost ulogama u „Top listi nadrealista“, koja se emitovala od 1984. do početka '90-ih. Frontmen je sarajevske grupe Bombaj štampa.

film Deset u pola, Branko Đurić
foto: Nikola Anđić

Trenutno je aktuelna njegova uloga u filmu Danisa Tanovića "Deset u pola", gde tumači glavni lik. To je pre svega film o prijateljstvu, o čemu je popularni Đuro i sam pričao:

– Mislim da prijateljstva, ako su iskrena, ostaju ceo život. Moj najbolji prijatelj još uvek živi u Sarajevu. Tamo imam i dosta rodbine i majku i ja se još uvek osećam Sarajlijom. Boravim barem četiri, pet puta godišnje u svom gradu, tako da nemam taj osećaj da sam se negde odselio. Kaže se da možeš pobeći iz svog grada, ali on ne može iz tebe. A prijateljstva su izdržala testove i ratova i odlazaka - rekao je glumac.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:20

JUBILARNA PETSTOTA ĐUROLOGIJA IZ TUŠ-KABINE: Branko Đurić Đuro KRIJE od žene kakav ŠOU sprema! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track