CEO ŽIVOT GA GLEDATE U SREĆNIM LJUDIMA, A NISTE IMALI POJMA: Ovo je otac Slobode i Dragane Mićalović, a evo gde je glumio s ćerkom
Foto: Damir Dervišagić

NAGRAĐIVANI GLUMAC

CEO ŽIVOT GA GLEDATE U SREĆNIM LJUDIMA, A NISTE IMALI POJMA: Ovo je otac Slobode i Dragane Mićalović, a evo gde je glumio s ćerkom

Kultura -

Domaća serija "Srećni ljudi" vremenom je stekla status kultnog TV ostvarenja, a kroz nju je prošlo mnogo domaćih glumaca koji su je svojim replikama i bravurama obeležili.

Jedan od likova koji je obeležio seriju "Srećni ljudi" je i čuveni Kuca, partner Cane Fontane s Ranča prokletih, a malo je poznato da je njega tumačio Dragan Mićalović, otac glumica Dragane i Slobode Mićalović.

Dragan Mićalović
foto: Printscreen YT

Dragan Mićalović je bio naš uspešni pozorišni, televizijski i filmski glumac, a iza sebe je ostavio veliki broj uloga za koje je bio i nagrađivan. Bio je stalni član ansambla Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Preminuo je iznenada 2017. godine u 68. godini, a iza sebe je, osim mnogobrojnih uloga, ostavio i tri ćerke - Mirjanu, Slobodu i Draganu.

Dragan Mićalović
foto: Printscreen YT

Dragan Mićalović i njegova najmlađa ćerka Dragana imali su čak i zajednički angažman u popularnoj domaćoj seriji „Sinđelići”, u kojoj igrali oca i ćerku. Iako su i Sloboda i Dragana uspešne glumice, Dragan nije želeo da mu se ćerke bave glumom, ali nije uspeo da ih nagovori da ne kreću njegovim stopama.

Dragana Mićalović
foto: Printscreen

- Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju - rekao je Mićalović svojevremeno u intervjuu za Hello.

Dragana Mićalović, Sloboda Mićalović, Story, Glumice, Sestre
foto: Vladimir Šporčić

- Teško mi je da pričam o tati. Znam da mi sada daje snagu, a dao mi je mnogo saveta. Uvek me je vodio sa sobom u pozorište, koje sam rano zavolela. Bila sam vezana za oba roditelja, ali tatino sam ime. Ženska deca su privrženija ocu, ali bez majke moj život ne bi imao smisla - rekla je za "Glossy" Dragana Mićalović nakon očeve smrti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26

Sloboda i Dragana Mićalović pevaju na ulicama Pariza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track