PROVEDITE S NJIM DAN ZALJUBLJENIH: On je sin poznatog glumca, a već je osvojio ceo SVET svojom MUZIKOM
Foto: Nebojša Babić

nepropustite

PROVEDITE S NJIM DAN ZALJUBLJENIH: On je sin poznatog glumca, a već je osvojio ceo SVET svojom MUZIKOM

Kultura -

Pijanista Bogdan Dugalić nastupiće za Dan zaljubljenih na Kolarcu.

Mladi umetnik i naslednik glumca Nebojše Dugalića predstaviće se publici interpretacijom dva dela - atraktivne "Rapsodije na Paganinijevu temu" Sergeja Rahmanjinova i neodoljive "Rapsodije u plavom" Džordža Geršvina.

Nebojša Dugalić, Bogdan Dugalić
foto: Jakov Simović

Romantično veče organizuju Hor i Simfonijski orkestar RTS i maestro Bojana Suđića. Pored njih, na koncertu će biti izvedena i čuvena kompozicija "Vokalize" Sergeja Rahmanjinova, koja je zbog svoje popularnosti doživela brojne transkripcije za različite sastave. Na programu je i svetski poznati hit "Summertime" iz Geršvinove opere "Porgi i Bes", u čijem će izvođenju kao solista i prvi trubač Big benda Marko Đorđević.

Bogdan Dugalić
foto: Nebojša Babić

Bogdan Dugalić srednje muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi "Mokranjac" u Beogradu (klasa M. Đorđević). Trenutno studira na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu, u Austriji (klasa P. Giljilova), kao i na Akademiji Perozi u Bjeli, u Italiji (klasa K. Bogina).

Mladi pijanista prošle godine je osvojio drugo mesto na prestižnom međunarodnom pijanističkom takmičenju "Maj Lind" u Helsinkiju, kao i priznanje za najbolje izvođenje kamerne muzike.

Pobednik takmičenja bio je Pjotr Pavlak, koji je nagrađen novčanom nagradom od 30.000 evra, drugoplasiranom Bogdanu dodeljen je novčani iznos od 25.000 evra. Dugalić je dobio i specijalnu nagradu za kamernu muziku u iznosu od 8.000 evra.

Karte su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, a nastup počinje u 20 časova.

Kurir.rs

Bonus video:

03:05

NAŠ GLUMAC PROMENIO LIČNI OPIS! Za vreme izolacije uradio OVO, pa postao NEPREPOZNATLJIV! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track