OMILJENI NOVOSADSKI GLUMAC RADOJE ČUPIĆ OVACIJAMA ISPRAĆEN U PENZIJU: Prva ljubav velikog umetnika bila je ova MINISTARKA
Foto: Dragana Udovičić

Ovo možda niste znali

OMILJENI NOVOSADSKI GLUMAC RADOJE ČUPIĆ OVACIJAMA ISPRAĆEN U PENZIJU: Prva ljubav velikog umetnika bila je ova MINISTARKA

Kultura -

Radoje Čupić, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, ispraćen je, nakon 160. izvođenja predstave "Džandrljivi muž ili Koja je dobra žena", u penziju.

Radoje Čupić, Serija Koreni
foto: Milan Đakov

Dramski umetnik je zvanično penzioner od 3. februara, a publika je mogla da pogleda i kratak materijal o njegovom radu. Nakon izvođenja, od svojih sugrađana dobio je gromoglasan aplauz. Čupić je rođen 1958. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Akademiju umetnosti u klasi reditelja i pedagoga Dejana Mijača i Dimitrija Đurkovića. Do sada je, kako navodi sajt "Hoću u pozorište", odigrao više od 80 uloga u pozorištu i oko pedeset na filmu i televiziji. Karijeru je počeo u Somboru, a pored glume, uspešno se bavio i režijom.

Radoje Čupić
foto: Printscreen

- Suočavamo se s problemima koje nemaju beogradski glumci. Dešava se da neće da nam plaćaju prevoz. Problem je što smo iz Novog Sada. Lično ne mogu da se požalim, u poslednje vreme sam dosta radio. Eto, što se toga tiče, kao da sam iz Beograda - rekao je za Kurir glumac.

Maja Gojković, Glumac, Radoje Čupić
foto: Dragana Udovičić

Za naš list je pre nekoliko godina govorio i o svojoj prvoj ljubavi s političarkom Majom Gojković.

"Bila je to prava mladalačka ljubav. Zabavljali smo se 1982-83. godine. Bilo je lepo i veselo dok je trajalo. Nedavno smo se videli na premijeri "Koštane". Pozdravili smo se. Sad se ne družimo, prosto je otišao svako svojim putem, ali ostali smo dobri. Tu vezu pamtim samo po najboljim stvarima. Baš je bilo lepo zabavljanje", otkrio je tada Čupić.

Maja Gojković
foto: Printskrin

Radoje Čupić je danas otac troje dece i ima unuke, a u zvaničnoj biografiji Maje Gojković može se naći podatak da je bila u braku sa slikarom Igorom Vlaisavljevićem, rodom iz Bačke Topole. On je završio Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, gde je i upoznao buduću suprugu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:28

MAMA JE CEO ŽIVOT SISALA TRTICU I PRIČALA DA TO NAJVIŠE VOLI?! Književnica šokirala životnom pričom u novoj epizodi Pusti brige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track