UMRLA NA ULICI, KAO I NJENA MAJKA: Tragična sudbina Marije iz Žikine dinastije! Evo zašto više od 30 godina nije dolazila u Srbiju
Foto: Printskrin Youtube

ŽIVOT SKONČALA U TUĐINI

UMRLA NA ULICI, KAO I NJENA MAJKA: Tragična sudbina Marije iz Žikine dinastije! Evo zašto više od 30 godina nije dolazila u Srbiju

Kultura -

Legendarna Rialda Kadrić Šebek, koja se proslavila ulogom Marije u kultnom serijalu "Žikina dinastija", iznenada nas je napustila 25. januara 2021. godine.

Rialda je preminula iznenada u 57. godini, u Atini, a kako su tada preneli mediji, umrla je na ulici od srčanog udara.

Vladimir Petrović, Rialda Kadrić, Žikina dinastija
foto: Printscreen

Kako su tada pisale "Novosti", Rialda Kadrić je, kao i njena majka 1991. godine, preminula na ulici.

- Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Rat u Jugoslaviji se širio i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život - ispričala je svojevremeno Rialda u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Rialda Kadrić
foto: Nebojša Mandić

Rialda Kadrić Šebek se, inače, godinama uspešno bavila psihoterapijom. Po završetku gimnazije upisala je studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika, 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju, te postala licencirani psihoterapeut.

Rialda Kadrić
foto: screenshot Prva tv

- Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju - navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Film, Glumica, Marija, Žikina Dinastija, Rialda Kadrić
foto: Youtube Printscreen

Kada je reč o glumi, sredinom sedamdesetih bila je na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film "Lude godine" (deo "Žikine dinastije") doneo joj je nemerljivu popularnost, nakon čega je snimila još nekoliko nastavaka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:52

ŽIKINA DINASTIJA INSPIRISANA PEČENJEM?! Unuka tvorca legendarne komedije obelodanila u emisiji Pusti brigu NIKAKO NE PROPUSTITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track