SOLISTIČKI KONCERT DAVUDA VESNIĆA: Mladi pijanista nastupiće u Ustanovi kulture Gvarnerijus, a ulaz je BESPLATAN
Foto: promo

ne propustite

SOLISTIČKI KONCERT DAVUDA VESNIĆA: Mladi pijanista nastupiće u Ustanovi kulture Gvarnerijus, a ulaz je BESPLATAN

Kultura -

Jedan od najtalentovanijih mladih pijanista Srbije Davud Vesnić održaće solistički koncert u Ustanovi kulture "Gvarnerijus" u utorak, 23. maja 2023. godine, s početkom u 20 časova.

Dobitnik prvih nagrada na takmičenjima "Petar Konjović", "Sirmium music fest", "Memorijalu Dušan Protić", na međunarodnim takmičenjima u Šapcu i Smederevu, za publiku u "Gvarnerijusu" izvešće najlepše kompozicije Baha, Betovena, Šopena i Skrjabina.

Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Davud Vesnić
foto: promo

Davud Vesnić je student klavira na prvoj godini master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Osnovne akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti završio je u klasi prof. Nataše Mitrović.

Ostvario je zapažene rezultate i osvojio brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, od kojih su značajne na: 23. Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović" (prva nagrada, laureat), 5. Internacionalnom takmičenju u Smederevu (prva nagrada), 22. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu (prva nagrada), Internacionalnom muzičkom festivalu "Sirmium music fest" u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada, laureat), Republičkom takmičenju (prva nagrada, laureat), "Memorijal Dušan Protić" u Beogradu (prva nagrada) i mnoge druge.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu ga je odlikovao specijalnom nagradom "Olga Mihajlović" za najtalentovanijeg pijanistu 2021. godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

57:35

USIJANJE 29.05.2021. IVAN TASOVAC: O KULTURI, POLITICI, ZDRAVLJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track