POBEDNICI FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA SE ODREKLI NAGRADE: Ekipa Traga divljači uplatiće novac ZA LEČENJE momka koji neodustaje!
Foto: Stefan Stojanović

SVAKA ČAST!

POBEDNICI FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA SE ODREKLI NAGRADE: Ekipa Traga divljači uplatiće novac ZA LEČENJE momka koji neodustaje!

Kultura -

U konkurenciji 15 domaćih igranih filmova snimljenih između dva vrnjačka festivala, scenario za film „Trag Divljači“ Nenada Pavlovića, Dimitrija Vojnova i Đorđa Milosavljevića, dobitnik je prve nagrade tradicionalnog 47. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Posle petodnevne smotre najnovije produkcije srpske kinematografije, ovu odluku doneo je stručni žiri - Nataša Drakulić, Saša Radojević i Srđan Dragojević, prošlogodišnji pobednik sa filmom „Nebesa“.

Trag Divljači
foto: Promo

Drugu nagradu žiri je dodelio scenariju Dušana Zorića i Matije Gluščevića za film „Da li ste videli ovu ženu“, dok je treća nagrada pripala scenariju Ljiljane Habjanović-Đurović i Hadži Aleksandra Đurovića za film „Sveta Petka – Krst u pustinji“.

Specijalnu nagradu stručni žiri je namenio Nini Ognjanović za film „Ovuda će proći put“, dok je žiri novinara i filmskih kritičara nagradu „Slavko Lazarević“ dodelio Rok Radiši za film „Momak i devojke“.

Umetnički savet festivala je nagradu „Zlatno pero Gordana Mihića“ za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji dodelio scenaristi, reditelju, dramaturgu, univerzitetskom profesoru i filmskom kritičaru Đorđu Milosavljeviću, dok je repliku rimskog srebrnjaka sa likom cara Konstantina, žiri grada domaćina dodelio glumcu Ivanu Bosiljčiću za veliki doprinos afirmaciji i promociji vrnjačkog Festivala filmskog scenarija. Njima su priznanja uručena prilikom svečanog otvaranja, dok je nagrada „Marko Živić“ za najboljeg mladog glumca pripala Stefanu Jevtoviću za ulogu u filmu „Ko živ ko mrtav“.

film Trag divljači
foto: Stefan Stojanović

- Ekipa filma Trag divljači uplatiće novčani deo prve nagrade osvojene na Festivalu filmskog scenarija za lečenje Vasilija Uroševića, momka koji ne odustaje već nastavlja da kida! 763 na 3030 - objavio je producent Miloš Avramović na svom Fejsbuk profilu.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

00:16

Kanski festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track