NATO BOMBE PREKINULE SNIMANJE KULTNE SERIJE! Siniša Pavić o problemu u karijeri: To je bilo jedno od najtraumatičnijih iskustava!
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva, Printscreen

EVO ŠTA JE REKAO

NATO BOMBE PREKINULE SNIMANJE KULTNE SERIJE! Siniša Pavić o problemu u karijeri: To je bilo jedno od najtraumatičnijih iskustava!

Kultura -

Siniša Pavić napisao je scenarije za naše brojne kultne serije poput "Srećnih ljudi", "Boljeg života" i "Vrućeg vetra".

Siniša Pavić
foto: Vlada Sporčić

Jedno od najtraumatičnijih iskustava bilo mu je tokom snimanja popularne serije "Porodično blago" koje je moralo da bude prekinuto zbog NATO bombardovanja 1999. godine.

Čuveni scenarista se prisetio ovog nemilog događaja i ispričao šta se tačno dogodilo.

- Najtežu situaciju u karijeri doživeo sam radeći na "Porodičnom blagu" jer nas je uhvatilo bombardovanje. Nakon završetka snimanja 21. epizode, prve sezone koju smo radili na leto 1998. godine, rad na drugoj smo morali da prekinemo zbog ratnog stanja u zemlji. Posle smo nastavili da radimo tek 2000. godine. Uprkos svim nedaćama uspeli smo da seriju uradimo do kraja i snimimo svih 60 epizoda - priča Pavić.

Porodično blago
foto: Printscreen YouTube

Siniša kaže da je ta serija iznedrila mnoge kvalitetne glumce poput Nenada Jezdića, Vojina Ćetkovića, Mine Lazarević i Nebojše Glogovca:

- Gotovo svi veliki glumci su karijeru počeli u mojim serijama. Potraga za novim licima je u ovom poslu prirodna stvar i uz garnituru dokazanih majstora morali smo dati priliku i mladim umetnicima. Svi su postali značajna imena u glumačkom svetu, a Nebojša Glogovac nažalost više nije sa nama - kaže Pavić.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

00:31

JAČA OD SUDBINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track