Greškom zaključan na psihijatriji 38 godina

Ne želi da izađe

Greškom zaključan na psihijatriji 38 godina

Ludi svet -
Čovek sa Turetovim sindromom, iako je greškom bio zatvoren skoro 40 godina, ne želi da ode iz bolnice jer je nesposoban za samostalan život

Čovek sa Turetovim sindromom, proveo je zaključan 38 godina u mentalnoj instituciji u zapadnoj Nemačkoj, nakon što mu je greškom dijagnostikovan mentalni poremećaj.

Ironija je da, uprkos činjenici da je greškom bio zatvoren skoro 40 godina, on sada ne želi da ode iz bolnice jer je nesposoban za samostalan život.

Nemački sajt, piše da je on zatvoren kada je imao 18 godina, a danas ima 56, kada mu je data pogrešna dijagnoza i kada je kategorisan kao opasnost za okolinu. Poslat je u kliniku Vorstin gde je posle više od 30 godina ustanovljeno da ima Turetov sindrom sa kojim bi uz odgovarajuće lekove mogao da živi samostalno.

Omogućena mu je kompenzacija za počinjenu grešku, mešutim život u mentalnoj instituciji ga je toliko onesposobio za samostalnu život da je odlučio da provede ostatak života tamo.

Doktori koji ga vode u Vorstin bolnici rekli su za Fokus: "Ovo je tragično. Nikada nije trebalo da završi ovde a sada kada može da ode, on to više nije u stanju". Doktori su njegov slučaj opisali kao jedinstven.

Ceo tok nepravde koja je počinjena ovom čoveku, nije jasan, obzirom na to da bolnica njegov karton drži zaključan. Čak ni njegov advokat nije dobio pristup ovim podacima.

Kada ga je advokat posetio u bolnici, bio je u očajnom stanju. Bio je neokupan i potpuno zapušten.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track