BIZARNO: Jelen napao ženu i izbo je rogovima po vratu i grudima!
Foto: Rojters

Jedan u milion slučajeva

BIZARNO: Jelen napao ženu i izbo je rogovima po vratu i grudima!

Ludi svet -
Kejt Stoun doktor fizike i mikroelektronike i istraživač na Univerzitetu Kembridž, u prazničnoj je šetnji kroz šumu doživela krajnje bizarnu, ali u i sto vreme i po život opasnu nezgodu

Kejt Stoun (44), doktor fizike i mikroelektronike i istraživač na Univerzitetu Kembridž, u prazničnoj je šetnji kroz šumu u škotskim planinama doživela krajnje bizarnu, ali u i sto vreme i po život opasnu nezgodu.

Dok su ona i njeno društvance s bakljama išli kroz šumu ka kući jednog poznanika, iz mraka je izronio ogroman jelen, zaleteo se na nju i izbo je rogovima po vratu, grudima i rukama.Povrede su opasne i Stounova se još uvek nalazi u kritičnom stanju, a mogla bi da ostane i paralizovana.

Ovakvi incidenti su krajnje retki i dešavaju se otprilike u jednom od milion slučajeva, mada lokalni stanovnici kažu da su jeleni sada, u sezoni parenja, uznemireni i agresivni, te da im se oni sami uglavnom sklanjaju s puta i izbegavaju da noću bazaju po šumi.

U susretu sa ljudima jeleni, naime, u ovom periodu godine često ne beže, već zauzimaju preteći stav i kopaju zemlju nogom, zbog čega ih je bolje izbegavati. Tamošnji lovočuvari, međutim, tvrde da za njihovog života nije zabeležen slučaj da je jelen istrčao iz mraka i nekoga bez upozorenja tako žestoko napao i opasno povredio.

Nazvane goste u šumi jeleni doživljavaju kao rivale, od kojih imaju potrebu da zaštite ženke i teritoriju, a Stounovu je njen napadač iz grupe izdvojio najverovatnije zbog toga što se je sa svojih 183cm bila najviša, te ju je zbog toga shvatio kao predvodnika i najveću pretnju. Visinu koja joj je donela ovu nevolju, Kejt Stoun može da zahvali pre svega tome što je rođena kao muškarac, da bi 2007. promenila pol.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track