Najnovije vesti

BIZARNO: Jelen napao ženu i izbo je rogovima po vratu i grudima!
Foto: Rojters

Jedan u milion slučajeva

BIZARNO: Jelen napao ženu i izbo je rogovima po vratu i grudima!

Ludi svet
Kejt Stoun doktor fizike i mikroelektronike i istraživač na Univerzitetu Kembridž, u prazničnoj je šetnji kroz šumu doživela krajnje bizarnu, ali u i sto vreme i po život opasnu nezgodu

Kejt Stoun (44), doktor fizike i mikroelektronike i istraživač na Univerzitetu Kembridž, u prazničnoj je šetnji kroz šumu u škotskim planinama doživela krajnje bizarnu, ali u i sto vreme i po život opasnu nezgodu.

 

Dok su ona i njeno društvance s bakljama išli kroz šumu ka kući jednog poznanika, iz mraka je izronio ogroman jelen, zaleteo se na nju i izbo je rogovima po vratu, grudima i rukama.

Povrede su opasne i Stounova se još uvek nalazi u kritičnom stanju, a mogla bi da ostane i paralizovana.

 

Ovakvi incidenti su krajnje retki i dešavaju se otprilike u jednom od milion slučajeva, mada lokalni stanovnici kažu da su jeleni sada, u sezoni parenja, uznemireni i agresivni, te da im se oni sami uglavnom sklanjaju s puta i izbegavaju da noću bazaju po šumi.

 

U susretu sa ljudima jeleni, naime, u ovom periodu godine često ne beže, već zauzimaju preteći stav i kopaju zemlju nogom, zbog čega ih je bolje izbegavati. Tamošnji lovočuvari, međutim, tvrde da za njihovog života nije zabeležen slučaj da  je jelen istrčao iz mraka i nekoga bez upozorenja tako žestoko napao i opasno povredio.

 

Nazvane goste u šumi jeleni doživljavaju kao rivale, od kojih imaju potrebu da zaštite ženke i teritoriju, a Stounovu je njen napadač iz grupe izdvojio najverovatnije zbog toga što se je sa svojih 183cm bila najviša, te ju je zbog toga shvatio kao predvodnika i najveću pretnju. Visinu koja joj je donela ovu nevolju, Kejt Stoun može da zahvali pre svega tome što je rođena kao muškarac, da bi 2007. promenila pol.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...