DA LI BISTE ZA OVO DALI 200 EVRA? Ovo je hrana u najboljem restoranu na svetu!
Foto: Youtube

Noma ima dve Mišelinove zvezdice

DA LI BISTE ZA OVO DALI 200 EVRA? Ovo je hrana u najboljem restoranu na svetu!

Ludi svet -
Vlasnik i glavni šef Nome je Rene Redžepi, a u restoranu se poslužuje modernizovana verzija tradicionalne nordijske kuhinje bazirane na svežoj hrani iz mora i okolnih šuma
1 / 3 Foto: Youtube

Najbolji restoran na svetu ponovno je "Noma" u Kopenhagenu. Prvo mesto zauzeo je na listi prestižnog britanskog gastro magazina "Restaurant" koji svake godine izdvaja 50 najboljih restorana na svetu o kojima odlučuje žiri od oko 900 gastrostručnjaka.

Vlasnik i glavni šef Nome je Rene Redžepi, a u restoranu se poslužuje modernizovana verzija tradicionalne nordijske kuhinje bazirane na svežoj hrani iz mora i okolnih šuma.

Sin makedonskog doseljenika, Redžepi je godinama u Nomi bio pomoćni kuhar, a nakon što se specijalizovao za jela od piletine ipak se odlučio za nordijsku kuhinju. Noma ima dve Mišelinove zvezdice, a u izboru magazina "Restaurant" ove godine se vratila na tron nakon što je prošle zauzela drugo mesto iza španskog "El Celer De kan Roka".

Jedno je sigurno - svako jelo sa Nominog menija je potpuno drugačije od svega što ste probali. Gostima se nudi obrok na dvadesetak malih tanjira, a hranu na njima teško ćete prepoznati. Meni košta oko 210 evra po osobi, a vino ćete platiti još oko 130 evra.

http://www.youtube.com/watch?v=IfdZKrE1uGY

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track