LOVIO ŠKAMPE ULOVIO MONSTRUMA: Kakve zube ima da nisam smeo da mu priđem!
Foto: CARL MOORE

Šok

LOVIO ŠKAMPE ULOVIO MONSTRUMA: Kakve zube ima da nisam smeo da mu priđem!

Ludi svet -
Reč je o goblinu, koji izgleda poput kakvog čudovišta iz prošlosti, a ovo je tek drugi put u istoriji da ga je neko video u Meksičkom zalivu

Lovac na škampe u američkoj saveznoj državi Floridi iz Meksičkog je zaliva u blizini Ki Vesta potpuno neočekivano iz mora izvukao je morskog psa o kojem naučnici znaju veoma malo.Reč je o goblinu, koji izgleda poput kakvog čudovišta iz prošlosti, a ovo je tek drugi put u istoriji da ga je neko video u Meksičkom zalivu.

Ružičasta zver se uhvatila u mrežu spuštenu na oko 600 metara ispod morske površine, a lovac i njegovi pomoćnici bili su iznenađeni kada su uz škampe ugledali i ovog kapitalca."Pojma nisam imao šta je to. Ima tako opake zube da smo se plašili da mu se približimo i izmerimo ga. Izbezumio sam se. Ništa u mom životu nisam vidio ružnije", rekao je Karl Mur. Nije mu palo na pamet da zadrži goblina, nego ga je brzinski samo nekoliko puta slika i pustio u more.

"Moj unuk (3) obožava morske pse i sve koje sam dosad ulovio sam slikao za njega. Kada sam mu pokazao fotografiju ovoga, rekao mi je: Opa, deda", ispričao je Karl.

Lovac na škampe je američku Nacionalnu upravu za okeane i atmosferu (NOAA) obavestio tek u četvrtak iako je monstruma ulovio 17. aprila. Stručnjaci su na osnovu fotografija zaključili da je reč o goblinu dugom oko pet i po metara i da je reč o ženki.

"Ovo je sjajna vest. Ovo je tek drugi put da je goblin viđen u Meksičkom zalivu, pre je većinom viđan blizu Japana, u Indijskom okeanu i oko Južnoafričke Republike", rekao je stručnjak za morske pse Džon Karlos iz kaže NOAA.

Naučnici o goblinu ne znaju skoro ništa, ni koliko dugo živi, ni koliko velik može da narastae. Veruju da njegov duguljasti nos, koji skriva zastrašujuće čeljusti, ima elektrosenzore koji su u stanju da pronađu plen, čak i na dubinama gde vlada potpuna tama i ne čuje se gotovo ništa.

Iako su stručnjaci razočarani što nisu dobili primer da prouče ulov, Karlu nije žao što je monstruma pustio nazad u more.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track