(VIDEO) NAUČNO DOKAZANO: Bubašvabe imaju ličnost i karakter!
Foto: Ps Yt

neverovatno otkriće

(VIDEO) NAUČNO DOKAZANO: Bubašvabe imaju ličnost i karakter!

Ludi svet -
Bubašvabe su jednostavne, ali imaju sposobnost da donose odluke. Njima je potrebno samo malo informacija da shvate neke stvari, ali im nikada nije problem da pronađu svog partnera

Nova istraživanja dovela su do neverovatnog otkrića! Iako je retko ko ljubitelj bubašvaba, sada je dokazano da ova stvorenja imaju svoju ličnost! U institutu u Briselu bubašvabe su imale par zadataka. Na svakoj je bio mikročip koji im je bio zakačen na leđa.Poenta jednog od testova je bila da se one što pre snađu da odu do skloništa. Dok su se šetale po prostoru koji je bio predodređen za test, svaku su posebno pratili. Njihovo donošenje odluka zavisi od nekoliko različitih faktora, a uspeli su da dokažu da pokazuju i različite karakterne crte, kao na primer hrabrost i stidljivost.

Bubašvabe su jednostavne, ali imaju sposobnost da donose odluke. Njima je potrebno samo malo informacija da "shvate" neke stvari, ali im nije problem da pronađu svog partnera. Ovo istraživanje trajalo je tri meseca i pratili su svaki njihov pokret. Glavni deo testa je bilo merenje vremena koliko im treba da shvate da treba da stanu ispod pokrivenog dela.Skoro svaka bubašvaba je prošla test. Za bubašvabe je karakteristično da uvek nađu utočište. Neke grupe ovih stvorenja su duže putovale ali su ipak došle na svoje odredište. Ima i onih koje su potpuno individualne, ali su im sva kretanja vodila ka istom cilju. Sumnja se da su zbog ovih karakteristika uspele da prežive sve okolnosti do sada.

http://www.youtube.com/watch?v=OrB5iIDDOtM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track