(VIDEO) BLISKI SUSRET: Oni ne slute da im se približava ogromna ajkula čekićara!
Foto: Printskrin

Uzbuna u raju

(VIDEO) BLISKI SUSRET: Oni ne slute da im se približava ogromna ajkula čekićara!

Ludi svet -
Ajkule obično ne dolaze toliko u plićak, ali ova ajkula čekičara je izgleda malo zalutala. Na snimku se čuje muškarac kako sa grupom prijatelja viče ljudima u vodi da izađu, jer im je ajkula sve bliža

Ovaj zastrašujući video snimio je jedan muškarac sa balkona hotela u kom je odseo u mestu Destin na Floridi. Na njemu se vide dva kupača dok se bezbrižno kupaju u plićaku, a da pritom ne primećuju ogromnu ajkulu koja im se opasno približava.

Ajkule obično ne dolaze toliko u plićak, ali ova ajkula čekičara je izgleda malo zalutala. Na snimku se čuje muškarac kako sa grupom prijatelja viče ljudima u vodi da izađu, jer im je ajkula sve bliža. U jednom trenutku kupači uspevaju da je primete, jer je ajkula počela da se praćaka, verovatno zato što je ulovila sabljarku, omiljenu poslasticu ove vrste.

Iako ne bi bili životno ugroženi ni da im se ajkula skroz približila, osećaj je verovatno užasan, pogotovo jer niko ne očekuje ajkulu u vodi do kolena.

Ajkule čekičare nisu neprijateljski nastrojene prema ljudima i samo 3 od 11 njihovih podvrsta su opasne po ljude. Bela ajkula, zambezi i tigrasta su već druga priča, jer spadaju u tri najsmrtonosnije ajkule.

http://www.youtube.com/watch?v=BLG2v8yD0Fk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track