ZGROZILA SVET: Mislila je da je super ideja ubiti žirafu i slikati se pored nje sa osmehom
Foto: Fejsbuk

Dobija pretnje smrću

ZGROZILA SVET: Mislila je da je super ideja ubiti žirafu i slikati se pored nje sa osmehom

Ludi svet -
Rebeka Frensis se profesionalno bavi lovom i nije joj neobično da se fotografiše pozirajući pored mrtvih životinja. Na svojoj veb stranici nalazi se cela galerija mrtvih lavova, medveda, zebra i drugih životinja

Nakon što je početkom nedelje Riki Džervajs na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju 41-godišnjeg lovca Rebeke Fransis kako leži pored mrtve žirafe internet je eksplodirao. Riki je fotografiju potpisao – “šta mora da ti se dogodi u životu da ubiješ tako divno stvorenje i posle toga legneš pored nje sa osmehom na usnama”.

Ta objava u nekoliko dana podeljena je više od 69.000 puta, a komentara je bezbroj – “žirafe su toliko predivna i prijateljski nastrojena stvorenja” ili “ovu ženu treba ubiti” napisao je jedan od posetilaca. A Fransis od tada dobija smrtne pretnje i putem Tvitera.

What must've happened to you in your life to make you want to kill a beautiful animal and then lie next to it smiling?

Posted by Ricky Gervais on Monday, April 13, 2015

Objavila saopštenje

Ona se profesionalno bavi lovom i nije joj neobično da se fotografiše pozirajući pored mrtvih životinja. Na svojoj veb stranici nalazi se cela galerija mrtvih lavova, medveda, zebra i drugih životinja.Fransis je osvojila i titulu slavnog lovca nakon pobede u rijaliti šou nazvanog Ekstremni lovci iz 2010. Nakon što je fotografija zgrozila javnost Fransis se obratila saopštenjem koje prenose mediji.“Kada sam pre pet godina bila u Africi bila sam uverena da nikada neću ubiti žirafu. Ali, pred kraj lova pokazali su mi predivnu staru žirafu koja je lutala sama. Iz stada su je izbacili mlađi i jači, i bila je vrlo blizu smrti. Upitali su me hoću li omogućiti lokalnim stanovnicima hranu i druge stvari za preživljavanje. Ionako bi umrla. Nisam se dvoumila ni sekunde i ne žalim jer sam joj odala počast osiguravajući drugima meso i ostale potrepštine. U trenutku kada je pala na pod odmah se stvorio red među stanovništvom koji su počeli da čekaju hranu, kosti i ostale delove koje su iskoristili za svoje potrebe. Ni jedan deo nije propao. Zahvalna sam što sam bila deo toga”.

Slično saopštenje objavila je i na svom blogu.Ipak i dalje je većina zgrožena njenim činom, a pogotovo fotografijama na kojima se smeška pored mrtvih životinja.

(Telegram.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track