BESKUĆNIKU SE PROMENIO ŽIVOT: Prolaznik mu je učinio uslugu, a onda je sve krenulo uzlaznom putanjom
Foto: Profimedia

Pružio mu je šansu

BESKUĆNIKU SE PROMENIO ŽIVOT: Prolaznik mu je učinio uslugu, a onda je sve krenulo uzlaznom putanjom

Ludi svet -
Džordan Loket je 20-godišnji beskućnik koji je pre nekoliko dana na ulici potpunom strancu dao svoju biografiju koju je rukom napisao, zamolivši ga da mu nekako pomogne

Beskućnik Džordan Loket naleteo je na 18-godišnjeg Arona Odvajera iz Liverpula koji je njegov poziv za pomoć shvatio ozbiljno i zahvaljujući kojem mu se život promenio iz korena.

Džordan Loket je 20-godišnji beskućnik koji je pre nekoliko dana na ulici potpunom strancu dao svoju biografiju koju je rukom napisao, zamolivši ga da mu nekako pomogne. Ovaj mladić je imao puno sreće, jer je stranac na kojeg je naleteo bio voljan da mu tu želju usliši.

Loket je naleteo na 18-godišnjeg Arona Odvajera iz Liverpula koji je njegov poziv za pomoć shvatio ozbiljno. On je fotografiju sa biografijom objavio na društvenoj mreži Tviter, uz sledeći komentar: "Neki beskućnik mi je dao svoju biografiju. Obećao sam mu da ću je objaviti ovde".

Mladi beskućnik je u svojoj biografiji napisao sledeće:

"Potreban mi je posao, potrebna mi je pomoć. Potpuno sam izgubljen. Dosta mi je više gubljenja vremena. Stalno mi govore da odem u centar za beskućnike, ali tamo mi niko ne pomaže. Mislim da je to zbog toga što sam mlad i zdrav, pa sam poslednji na listi za pomoć u traženju posla. To me psihički ubija.

Pišem ovaj CV ovako jer nemam drugi način. Radio sam kao mehaničar dve godine, ali sam tamo zapravo počeo da radim sa devet godina i ostao sam do kraja srednje škole. Međutim, moj šef mi je dao otkaz dve nedelje pre nego što sam trebao da završim praksu i tako me ostavio bez ocena i dokaza o stručnoj spremi.Brzo učim i vredan sam. Ima li koja prilika za mene?".

CV je nakon što ga je Aron objavio na Tviteru podeljen nekoliko hiljada puta, a ovaj potez uskoro je doneo rezultate.

"Upravo sam obavešten da je Džordanu ponuđen posao, ide sutra na sastanak. Više nije na ulici. Odradili smo sjajan posao. Bravo", napisao je 18-godišnji Britanac koji je samo želeo da pomogne mladom beskućniku.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track