NEVEROVATAN SNIMAK: Poklopio ih 40 tona težak kit, delovalo je kao da im nema spasa...
Foto: Printskrin

Britanski turisti zamalo stradali

NEVEROVATAN SNIMAK: Poklopio ih 40 tona težak kit, delovalo je kao da im nema spasa...

Ludi svet -
Dvoje britanskih turista zamalo je poginulo tokom plovidbe kajakom u zalivu Monterej u Kaliforniji

Čak 40 tona težak grbavi kit izronio je i poklopio kajak s dvoje britanskih turista u Kaliforniji i povukao ih sa sobom ispod površine mora.

Incident se dogodio u zalivu Monterej u Kaliforniji, a dvoje turista je na svu sreću prošlo bez ogrebotine, iako snimak izgleda kao da im nema spasa.

Svedoci događaja pomislili su na najgore dok su im Tom Mustil i Šarlot Kinloh, par iz Londona, nestali iz vida pod naletom ogromnog kita.

Zapravo, jedina šteta koja je napravljena jeste malo udubljenje na strani kajaka.

"Bio je to osećaj kao da nas je pogodila lavina ili da je autobus pao na nas", rekla je Kinloh. Njen partner još uvek ne može da veruje šta su preživeli i da mogu o tome da pričaju.

"Sećam se kad smo izronili nazad na površinu, da sam se pitao kako to da još nisam mrtav. Možda imam puno povreda ali sam u šoku pa ih ne ojećam? Tad sam video Šarlot pa sam pomislio kako to da ni ona nije mrtva", ispričao je Mustil.

Šon Furej, vodič koji je par iz Londona vodio rutom blizu obale, naglasio je kako je događaj u kojem kit prevrće kajak nešto za što on nikad nije čuo. Njegova agencija otkazala je sve kajak rute zalivom zbog kitova.

Pogledajte snimak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track