NEMAČKI ZATVORI I ZATVORENICI: Oružje i stvari koje sami prave uplašiće đavola u vama!

Jezivo!

NEMAČKI ZATVORI I ZATVORENICI: Oružje i stvari koje sami prave uplašiće đavola u vama!

Ludi svet -
Zatvor je veoma strašno mesto, a ovi zatvorenici ga čine još više užasavajućim. U svakom slučaju ove stvari su zaista napravili pravi zatvorenici u pravim zatvorima. Prilično je zastrašujuće da vidimo šta sve oni mogu sa veoma osnovnim materijalima.

Neverovatan primer je radio predajnik iz zatvora Volfenbutel. Napravljen je od delova radio rekordera, a ovakva sprava mogla je biti tajno instalirana u sobu stražara i da pomogne u pripremi zatvorenika za predstojeća istraživanja ili kao deo mreže komunikacionih sistema na bazi zatvoreničkih ćelija.

Još jedan značajni predmetu su ove merdevine, iz Santa Fu-a, koje su izrađene od niza čeličnih šina koje su korišćene za police, a same merdevine koristili su se još jedan neuspeo pokušaj bekstva iz zatvora.

Jedinstveni grejač napravljen od žileta. Još jednom u zatvoru Santa Fu.

Na drugom kraju spektra nalaze se i osnovni alati kao što je ova testera, koja je konfiskovana od zatvorenika, na nju je dodata samo drvena drška zbog jednostavnije upotrebe.

Zatim tu ima i oružja koje pomaže pri izlasku iz zatvora. Ovo na primer je otkriveno 1997. godine i služilo je da odgurne bodljikavu žicu.

Ipak sve ostalo pada u vodu u odnosu na ovu pušku napravljenu od gvožđa sa kreveta. Koristila se kao deo hrabrog bekstva iz Cel zatvora, maja 1984. godine.

Ilyke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track