PAROBROD KOJI JE POTONUO PRE 150 GODINA: Nećete verovati šta je pronađeno u njemu!
Foto: First To Know

Perfektno očuvano

PAROBROD KOJI JE POTONUO PRE 150 GODINA: Nećete verovati šta je pronađeno u njemu!

Ludi svet -
1856. godine parobrod "Arabija" udario je u palo drvo dok krstario rekom Misuri. To je bio običan rutinski put sa dosta tereta (oko 200 tona) koji je trebalo da bude prodat u različitim gradovima, kao što je odeća, obuća, lekovi...Za nekoliko minuta, voda je ispunila trup broda i on je počeo da tone.

Srećom, svi na brodu uspeli su da pobegnu i da otplivaju na bezbedno mesto. Nažalost, bila je zaboravljena mula koja je bila vezana za palubu, koja se udavila.Nakon što je parobrod "Arabija" potonuo ispod površine, blato i mulj naselili su brod, a onda je on potpuno nestao. Jaka struja reke ga je odnela.

132 godine, on je ostao sakriven, niko nij emogao da pronađe njegovu lokaciju. Međutim, 1987. godine Bob Havli i njegovi sinovi napravili su neverovatno otkriće.odrastajući, njegova porodica uvek je pričala mitove ilegende o nestalom parobrodu. Dakle, sa nekoliko starih mapi i magnetometrom krenuli su da ga pronađu.

Na kraju, oni su pronašli čuveni čamac pola milje dalje od mesta gde je potonuo, nalazio se 45 metara duboko ispod Kanzas farme.

26. novembra 1988. godine, parobrod "Arabija" je iskopan. Ali ono što se nalazilo unutar njega je pravo blago.Očigledno, sve unutra bilo je jako dobro očuvano da su čak pronašli i kisele krastavce u tekli i kada su ih probali bili su sveži kao dana kada su upakovani.

Danas, sve je izloženo u Muzeju Arabija Parobrod u Kanzas Sitiju, uključujući i skeletne ostatke jadne mazge.(First to Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja