7 NAJBOLESNIJIH URBANIH LEGENDI: Ovo će vas potpuno izbezumiti i ostaviti da se tresete od straha!
Foto: Ilyke

Da se smrzneš!

7 NAJBOLESNIJIH URBANIH LEGENDI: Ovo će vas potpuno izbezumiti i ostaviti da se tresete od straha!

Ludi svet -
Japan je raznolika zemlja. Od sušija, do kimona, Nintenda ili čak bizarnog festivala koji proslavlja penis.

Pored mnoštva anima koje svi vole, postoje i urbane legende i jezive priče koje će vas apsolutno istraumirati!Nemojte da čitate ovo sami u mraku!1. Aka MantoZamislite sebe da sedite na wc šolji. Nema toalet papira, a vi čujete glas..."Da li želite plavi ili crveni papir?" Šta biste izabrali?Mi bismo vam predložili da bežite koliko vas noge nose ako možete, jer ako biste izabrali crvenu boju, vaša koža bi iskidana na delove, a ako biste izabrali plavu, sva vaša krv bi bila isceđena. Tako Aka Manto duh napada.

2. Hitobašira ili "Ljudski stubovi"U starom Japanu snažno se veruje u ljudske moći.Toliko, da su mislili da stavljanje ljudi u zidove i stubove zgrade kako bi poslužili žrtvu Bogu i kao sredstvo da se donese stabilnost strukture. Za mnoge zgrade uključujući i zloglasni Macue dvorac i Fukišima most, veruje se da se u njima nalaze ljudski kosturi u temeljima, a posetioci kažu da su čuli krike i vapaje zarobljenih duhova oko tih građevina.

3. Nure Ona

Ona je viđena kako pere kosu na ivicama reka i jezera. U nekim pričama, ona nosi sa sobom i dete. Kada joj neko ponudi pomoć da joj pridrži dete, dete se vezuje za ruke osobe i postaje sve teže i teže dok Nure Ona ispija svu krv iz tela te osobe.

4. KunekuneAko vam nešto što se mrda privuče pažnju usred zelenila na japanskom selu, skrenite pogled! Kunekune je misteriozna prikaza koja će vas dovesti do ludila ako gledate direktno u to. Niko ne može tačno da obhjasni ovaj privid jer svako ko je gledao, sada je lud. Kaže se da se kotrlja sa jedne na drugu stranu i ako pogledate direktno i vi ćete početi da se ponašate isto do kraja vašeg života.

5. Žena sa isečenim licemAko šetate okolo kasno noću, ona može da vam iskoči iza ugla sa pokrivenim licem. Ni ne pokušavajte da pobegnete jer ona može da se teleportuje gde god da odete. Ona bi vas pitala da li je lepa. Ako kažete da nije, sledeća stvar koju ćete videti (a i poslednja) su velike makaze sa kojima bi vam odsekla glavu. Ako kažete da jeste, ona bi otkrila svoje lice i usta koja su prerezana od uva do uva i pitaće: "A sad?""Ne" će va doneti da budete na pola prepolovljeni, a "da" će vam doneti prerezana usta kao i njena, ali možda uspete da pobegnete ako je zbunite odgovorom kao što je: "Pa, ok si" ili "hmmm...ono, normalna si." Takvi odgovori zbune duha i ona će možda pokušati da uhvati nekog drugog.

6. Inunaki selo"Zakon ustava Japana ovde ne važi", piše na dasci ispred. Ovo misteriozno i izolovano selo je teško uočiti, čak i za oko lokalnog stanovništva. Za ljude u Inunakiju kaže se da žive čudnim životom, punim incesta, kanibalizma, a ubistva su svakodnevne aktivnosti.Osim toga, iz nekog razloga, ovde telefoni ne rade. Postoje stare govornice unutar sela, ali ne možete nikoga pozvati.

7. Tominov pakao, poema smrtiPrema legendi, ako pročitate "Tominov pakao" naglas, umrećete! Jednom kada počenete da čitate, osetićete nelagodu. Kada završite možete da saćekate kraj anksioznosti. Primetićete da je osoba koja je ovo ćitala koristila tekstualni softver da snimi pesmu.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track