GOLUB KAMIKAZA NA SMRTONOSNOJ MISIJI: Poslao pticu da ubije najvećeg neprijatelja... Strašno!
Foto: Profimedia

Smrtonosna krila

GOLUB KAMIKAZA NA SMRTONOSNOJ MISIJI: Poslao pticu da ubije najvećeg neprijatelja... Strašno!

Ludi svet -

Nepoznati muškarac iz Švajcarske učinio je nezapamćeni zločin zbog kog bi mogao da završi u zatvoru.

Da li ste ikada bili toliko besni da pošaljete otrovnog goluba na svoje protivnike? Ne, ne mislimo na tu vrstu goluba.

Jedan 45-godišnji Švajcarac iz Ciriha osuđen je zbog jednog vrlo originalnog zločina. Naime, on je golubura koji u svom vlasništvu ima preko 200 ptica koje učestvuju na raznim takmičenjima udruženja ljubitelja ovog hobija. Kako to obično biva, neretko im takmičenje prekine poneki gladan soko što može biti vrlo skup gubitak za vlasnike.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

U avgustu 2015. godine pomenuti Švajcarac se zasitio teških novčanih gubitaka uzrokovanih letećim grabljivcima pa se odlučio na ekstremne mere. On je jednog od svojih golubova namazao otrovom i poslao na "kamikaza" misiju. Ideja je uspela jer je nekoliko dana posle pronađen nesrećni soko, za koji mnogi ornitolozi tvrde da je umro u "nezamislivim mukama".

Peregrin soko (Foto: Youtube printscreen)
Peregrin soko (Foto: Youtube printscreen)

Besni golubar nije stigao dugo da se raduje jer se ispostavilo da je u pitanju bila posebna vrsta, peregrin sokola, najbrža životinja na svetu, koja je ugrožena, zaštićena vrsta u Švajcarskoj. Vinovnika su prozvali "Kum" inspirisani čuvenim serijalom filmova. On je u ponedeljak, 4. jula, priznao zločin, braneći se da mu je "pao mrak na oči". Tužilaštvao, kao i razna udruženja za zaštitu životinja traže strogu kaznu od 11 meseci zatvora, a presuda se tek očekuje.

(atlasobscura.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track