(VIDEO) KUBANAC IZUMEO NOV NAČIN FERMENTIRANJA VINA: Uz pomoć KONDOMA dobija savršeni napitak!
Foto: Printskrin/Jutjub

Originalan

(VIDEO) KUBANAC IZUMEO NOV NAČIN FERMENTIRANJA VINA: Uz pomoć KONDOMA dobija savršeni napitak!

Ludi svet -

Jeste li ikad pomislili koristiti kondome tokom vrenja vina? E, pa jedan vremešni gospodin iz Kube praktikuje upravo taj način. Orestes Estevez, 65-godišnji vinar iz Havane osmislio je genijalnu ideju kako koristiti sredstvo za zaštitu tokom seks. Naime, on stavlja kondome na velike staklenke grožđa i voćnih sokova, a pomoću njih zna kad je proces vrenja gotov.

Kondomi se polako naduhavaju kad vino počne vriti i proizvodi plinove, a kad postanu čvrsti i puni plina, Estevez izbuši malene rupice kako bi se plinovi lagano oslobodili. Iskusni vinar zna kad je vino spremno za punjenje u boce - onda kad kondomi padnu.

Kondomi su vrlo popularni na Kubi, ali ne samo kao kontracepcijsko sredstvo. Godine međunarodnog embarga naterali su Kubance da improvizuju s raznim proizvodima, pa su se tako i kondomi našli u vinskoj industriji.Estevez se već dugi niz godina bavi vinarstvom, a za svoja vina koristi domaće grožđe s mnogo vrsta tropskog voća i povrća koji daju dodatnu aromu.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

"Stavljanje kondoma na bocu je isto kao i na muškarca. Ako stoji, vino je spremno i proces je završen", zaključio je Estevez.

Pogledajte:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track