Pokušao da leti kišobranom kao Meri Popins
Foto: Daily Mail

Neuspešno

Pokušao da leti kišobranom kao Meri Popins

Ludi svet -
Prisustvovali ste naučnom eksperimentu. To je bio veliki korak za nauku. NASA će moći da ga iskoristi u budućnosti", našalio se Roner na račun svog neuspelog spusta

Američki ekstremni sportista Erik Roner pokušao je da se, umesto padobranom, spusti velikim zelenim kišobranom, očigledno imajući na umu akrobacije slavne engleske dadilje "Meri Popins".

Prvo čega se setimo pri pomeni junakinje romana i filma za decu "Meri Popins" je pesma "Superkalifradžilistikekspijalidošes" i njen magični kišobran.

Kako prenosi TV meža ABC, Roner je skočio iz balona i nekoliko sekundi lebdeo na kalifornijskom nebu, pre nego što se kišobran izvrnuo pod snažnim pritiskom vetra. Avanturista je tada brzo odbacio kišobran i otvorio pomoćni padobran kako bi se bezbedno prizemljio.

"Prisustvovali ste naučnom eksperimentu. To je bio veliki korak za nauku. NASA će moći da ga iskoristi u budućnosti", našalio se Roner na račun svog neuspelog spusta.

Romani o avanturama Meri Popins, koji su se prvi put pojavili 1934, adaptirani su 1964. u Diznijev mjuzikl u kome je naslovnu ulogu tumačila Džuli Endruz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track