EKSPERIMENT: Živi na sunčevoj svetlosti i vazduhu!
Foto: Youtube

EKSPERIMENT: Živi na sunčevoj svetlosti i vazduhu!

Ludi svet -
Manje zbog fizičkog izgleda, a više zbog unutrašnjeg zdravlja, ova žena je samovoljno otišla na možda najneverovatniji režim ishrane

Nevena Šajn (65) je u svojim poznim godina rešila da na sebi izvrši neobičan ekperiment. Ona, naime, još od trećeg maja ne unosi hranu u organizam, a živi na vodi, sunčevoj energiji i , naravno vazduhu.

Ovakva dijeta je ideja iz učenja bretarijanizma - prvaca kaoji tvrdi da ljudskim bićima nije neophodno da unose čvrstu hranu, već da smo "samoodživi" i možemo funkcionisati uz pomoć najosnovnijih resursa - sunčeve svetlosti i vode.

U svom video blogu, ona je saoptila da se oseća dobro, s tim što joj se ponekad javljaju senzacije "nečega što podseća na glad". Nus-pojave navikavanja njenog organizma na ovu rigoroznu dijetu su povremena mučnina, nesvestica i zatvor.

Ona kaže da joj je dan potpuno drugačije organizovan od dana običnih ljudi, koji su vezani za obroke, i da vreme provodi gledajući filmove i vežbajući u svom domu, gde su na svakom ćošku postavljene kamere, koje treba da dokažu da Nevena "ne vara" u svom poduhvatu.

Njen plan je da ovako živi punih šest meseci.

http://www.youtube.com/watch?v=Tg42UXKzRO0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track