UKLET NOVAC: Pronašao 150.000 dolara, pa umro i on i otac
Foto: Dejli Mejl

UKLET NOVAC: Pronašao 150.000 dolara, pa umro i on i otac

Ludi svet -
Vajn Sabaj umro je pre nego što je uspeo da potroši cent, a priča je postala zanimljiva jer se krajem pronio glas da je za njegovu smrt, ali i infarkt koji je potom pretrpio njegov otac, krivo - prokletstvo

Vejn Sabaj (51) u avgustu 2011. godine je slučajno pronašao 150.000 dolara dok je brao brokule u svom vrtu u Mekhenriju. Nažalost, umro je pre nego što je uspeo da potroši cent, a priča je postala zanimljiva jer se krajem pronio glas da je za njegovu smrt, ali i infarkt koji je potom pretrpeo njegov otac, krivo - prokletstvo!

Sabaj je umro u ponedeljak od posledica dijabetesa, i to samo nekoliko dana uoči odluke suda koliko će mu od tog iznosa pripasti budući da je svoj deo zatražila i ćerka njegovog komšije.

Naime, upravo je gospođa Delores Džonson bila ta koja je novac zakopala u uverenju da je uklet, i koja je umrla u decembru u 87. godini ne otkrivši nikad svojoj ćerki gde se nalazi.

"Čini se da je gospođa Džonson bila u pravu, da je taj novac uklet", izjavio je advokat Robert Burk.Burk očekuje da će sud 11. jula doneti odluku ko će i koliko novca dobiti, pa medijima otkrio još jednu zanimljivost.

U sudski proces se uključio i neimenovani vlasnik radnje, uz tvrdnju da je reč o novcu koji su mu pljačkaši odneli iz radnje 2010. godine.

Ipak, u međuvremenu se povukao i izjavio da mu ništa ne pripada, ali nije nije poznato da je li se prepao posledica može bitne laži ili navodne kletve.

Eto, stvari su otišle toliko daleko da je čak i advokat Burk napomenuo da će dobro razmisliti hoće li uopće naplatiti usluge, pogotovo posle smrti klijenta i infarkta koji je pretrpio njegov otac i kome se sada bore u bolnici za život, prenosi Čikago tribjun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track