ŽURKA ZA PAMĆENJE: Započelo jednim tvitom, a završilo se neredima studenata

Uhapšeni na kraju

ŽURKA ZA PAMĆENJE: Započelo jednim tvitom, a završilo se neredima studenata

Ludi svet -
Sve je započelo s tvitom ekipe “I’m Schmacked” (koja i inače organizuje studentske zabave i snimke objavljuje na Jutjubu), a nakon što je njihova objava retvitana 1200 puta, stvari su izmakle kontroli

Hiljade studenata sa univerziteta Delaver preplavilo je ulice Njuarka nakon što se kućna zabava pretvorila u pravi pravcati “Projekat X”.

Sve je započelo s tvitom ekipe “I’m Schmacked” (koja i inače organizuje studentske zabave i snimke objavljuje na Jutjubu), a nakon što je njihova objava retvitana 1200 puta, stvari su izmakle kontroli.

Odmah na početku u jednom studentskom domu se okupilo na stotine studenata koji su očekivali Schmackedov autobus, ali pojavila se policija koja je zabavu prekinula pre nego je počela.

Stotine studenata svoju zabavu prebacili su na ulice, a ubrzo se formirala i prava rulja od nekoliko hiljada studenata. Sve se na kraju pretvorilo u pijane nerede, a pijani studenti počeli su da prevrću kante za smeće i ruše saobraćajne znakove.

Na ulice je tada izašlo oko 60 policijskih vozila kako bi primirili studente. Kamerman Schmackeda, Marcus Hyde, uhapšen je zbog podsticanja rulje na nasilje, a on tvrdi da je za sve kriva policija koja je već ionako lošu situaciju dodatno pogoršala.

Nakon što se “zabava” završila, uhapšena su tri studenta, oštećeno je nekoliko automobila, a Schmacked se u službenom saopštenju izvinio i obećao da će se ubuduće pobrinuti da se ovakve stvari ne ponavljaju.

http://www.youtube.com/watch?v=xGYwaV3CVqE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track