Marija Vicković: Biković je naš Rudolf Valentino

Velika uloga, sutra premijera „Dame s kamelijama“

Marija Vicković: Biković je naš Rudolf Valentino

Pop kultura -
Miloš je partner kakav se samo poželeti može. Pravi glumac, talentovan i posvećen svom poslu i pravi princ na sceni, kaže glumica

Vreme plakanja i emocija.Glumica Marija Vicković će posle 10 godina zaigrati ponovo na velikoj sceni svog matičnog Narodnog pozorišta u Beogradu, kako tvrdi reditelj komada Jug Radivojević - u ulozi svoje karijere! U predstavi „Dama s kamelijama“, čija je premijera sutra uveče, ona će pokušati da dočara kompleksni lik kurtizane Margarite Gotje. U razgovoru za Kurir Marija priča o svom partneru u predstavi Milošu Bikoviću, ljubavi prema muzici i o starletama.- Ovakva uloga dobija se jednom u karijeri. Roman „Dama s kamelijama“ čitala sam još kao klinka. Naravno, pročitala sam je ponovo pripremajući ulogu. To je jedna večna tema o zabranjenoj ljubavi, ono što manje-više svi volimo da čitamo i gledamo. Napravili smo jednu raskošnu predstavu, i vizuelno i glumački, tako da očekujem da će i ona publika koja i ređe ide u pozorište ovo doći da pogleda.Znala si Miloša Bikovića odranije?- Nisam ga poznavala, ali Miloš je partner kakav se samo poželeti može. Pravi glumac, talentovan i posvećen svom poslu. A na sceni je pravi princ. Ja kažem da je on naš Rudolf Valentino.Hoće li publika plakati na prvom izvođenju predstave kao što si i ti zaplakala kad si gledala film s Gretom Garbo?- Hoće. Biće mnogo suza, u to sam sigurna. Sigurna sam da će u čitavom petom činu svi plakati. Ja plačem na svakom igranju iz dana u dan. Mislim da ni publika neće ostati neosetljiva.Šta je glavni adut ovog komada?- Jedan od glavnih aduta, pored režije i glumačkih kreacija, jesu i muzika Kornelija Kovača, scenografija Borisa Maksimovića i kostimi Bojane Nikitović, koji izgledaju izuzetno autentično i raskošno, baš onako kako je predstavljeno i u romanu. U samoj režiji se jasno prati tok priče, tako da će publika gledati jedno jako bogato klasično pozorište s puno emocije.Da li se i po čemu kurtizana koju igraš razlikuje od današnjih starleta?- Ne bih je upoređivala s današnjim starletama! Margarita Gotje je žena koja je iz najčistije ljubavi pristala da se odrekne najveće raskoši i bogatstva i živi na ivici egzistencije. I na kraju podnese veliku žrtvu zbog svega toga, sa svešću da je jako bolesna i da će je sve to koštati života! Zato je ona lik koji je vrlo zahtevan i zbog svega rečenog i privlačan za igru. Jer ona jeste prava heroina! Ono što danas skoro pa ne postoji.Da li ćeš imati tremu jer će te na premijeri gledati Mira Stupica?- Imaću tremu, Mira je jedna od naših najvećih glumica. Zadovoljstvo mi je i prava čast što je premijera njoj posvećena.

Snimila sam pesmu Bate KovačaKako napreduje tvoja muzička karijera?- Od jeseni će krenuti svirke. Nedavno sam snimila i za predstavu „Dama s kamelijama“ pesmu „Mili moj, dragi moj“, koju je komponovao Kornelije Kovač. Reč o jednoj vrlo nežnoj i emotivnoj pesmi. Uskoro će se naći na Jutjubu.

Kao iz Hičkokove „Rebeke“Imaš malu ulogu filmu „Amanet“?- Igram ulogu s malo teksta, lik za koji se u jednom trenutku posumnja da je glavni zločinac. Nešto po ugledu na guvernantu iz Hičkokove „Rebeke“. Mislim da će film biti veoma uspešan na festivalima i kod publike. Ostalo mi je još nekoliko dana snimanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track