SVE OVE GODINE: Sutra koncert Indexi i prijatelji

Sava centar

SVE OVE GODINE: Sutra koncert Indexi i prijatelji

Pop kultura -
Koncert će biti posvećen članovima legendarnog sastava Davorinu Popoviću, Slobodanu-Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti "Indexa" i tvorcu hita po kome ovogodišnja serija koncerta nosi naziv, Encu Lesiću

BEOGRAD - Koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine", biće održan sutra u Sava centru, najavila je agencija "HaarlemS".

To će biti četvrti koncert u poslednjih nekoliko godina, u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije, a turneja obuhvata Zagreb, Osijek i Beograd.

Koncert će biti posvećen članovima legendarnog sastava Davorinu Popoviću, Slobodanu-Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti "Indexa" i tvorcu hita po kome ovogodišnja serija koncerta nosi naziv, Encu Lesiću.

Muzičari koji su nekad svirali u "Indexima" doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta.

Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita.

U Beogradu će im se pridružiti nekadašnji član "Indexa", Kornelije Bata Kovač. Bezvremene hitove "Indexa" pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Masimo, Mladen Vojičić - Tifa, Seid Memić - Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić, Jelena Tomašević, Tarik Filipović i drugi.

"Koncertna okupljanja "Indexi i prijatelji" za mene su nešto najlepše što mi se u ovim vremenima dešava. Pustim poneku suzu na koncertima kad se setim Davora, Bode, Đoleta. Beskrajno sam zahvalan svim muzičarima i pevačima koji učestvuju u tim svirkama i time doprinesu priči o "Indexima"", rekao je Redžić.

Arsen Dedić ne krije zadovoljstvo što se kroz pesmu priseća prošlih vremena i nezaboravnog druženja sa legendarnim Davorinom Popovićem.

"Davorin je bio divan, darovit. On je po mnogo čemu predvideo okolnosti na estradi, bio je ispred svog vremena. Svi su mi članovi "Indexa" ostali u srcu. Poštovao sam ih kolegijalno i voleo privatno", rekao je Dedić.

Ulaznice se prodaju po cenama od 1.500, 1.900 i 2.300 dinara na blagajni Sava centra, "Eventima" i u "Jugotonu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track